Trabzon İl Sağlık Müdürü Usta: Okulların tatil edilmesi vakaları artıracak

Trabzon İl Sağlık Müdürü Usta: Okulların tatil edilmesi vakaları artıracak

Trabzon İl Sağlık Müdürü Hakan Usta, okulların tatil olmasından dolayı büyük şehirlerden bölgeye gidişin Kovid-19 vaka sayılarını daha da artıracağına çok önceden söylediğine dikkat çekti.

Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde süren Turkovac aşı Faz-3 çalışmaları hakkında bilgi alan ve il genelindeki koronavirüs (Kovid-19) ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Trabzon İl Sağlık Müdürü Hakan Usta, okulların tatil olmasından dolayı büyükşehirlerden bölgeye gidişlerin vaka sayılarını daha da arttıracağına dikkat çekti.

T24'te yer alan habere göre, Hastanelere de yansımaları olduğunu söyleyen Usta, vatandaşı maske ve mesafe kurallarına uymaya davet etti.

'VAKALARIN ARTACAĞINI ÖNCEDEN SÖYLEMİŞTİK'

Kovid-19 vakalarının gittikçe artacağını önceden söylediğini dile getiren Usta şu sözleri kaydetti:

''Vakalarımızın gittikçe daha da artacağını önceden söylemiştik. Büyükşehirdeki okulların tatil olması nedeniyle nüfus bu tarafa kayacağını tahmin ediyoruz. Bu bağlamda da bir şekilde bizim daha da vakalarımızın artacağını ön görüyoruz. Hastanelere ufak tefek yansımalar olduğunu gözlemliyoruz. Bu anlamda tedbirlerimizi aldık. Ancak vatandaş nezdinde herkesin aşısını gerçekten yaptırması bunun dışında özellikle de maske mesafe konularında azami özen gösterilmesini bekliyoruz.''

'AŞI ORANIMIZ YÜZDE 80'LERİN ÜZERİNDE'

İl genelinde aşı oranının yüzde 80'in üzerinde olduğunu ancak 30 ve 15 yaş altı kişilerin aşıya daha hızlı refleks göstermelerini beklediklerini kaydeden Usta şöyle devam etti:

''Aşıyla bağlantılı olarak, özellikle vatandaşlarımızın 30 yaş altı 15 yaş altı da olmak üzere aşıya biraz daha hızlı refleks vermesini bekliyoruz. Aşı oranımız yüzde 80'lerin üzerinde olmakla birlikte bu gruptaki aşılamanın da daha yukarılara çekilerek taşıyıcı nüfusunda özellikle korunmasını ve bir başka kişilere virüsün bulaşmasının önüne geçmesini de bekliyoruz.''

'TURKOVAC İÇİN 7 GÖNÜLLÜYE İHTİYACIMIZ VAR'

Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı TURKOVAC aşı çalışmaları sorumlusu Dr. Özlem Bayraktar Saral da 185 gönüllü sayısına ulaşabilmek için 7 tane daha gönüllüye ihtiyaç duyduklarını hatırlatarak şu sözler kaydetti:

''TURKOVAC aşı çalışmalarında Trabzon Türkiye'de 40 kadar merkezden bir tanesi. İki doz Sinovac olan kişilerde 90 gün geçtikten sonra en aktif TURKOVAC aşısı uygulanarak bağışıklığı ne kadar etkilediğini ne kadar koruduğunu anlamaya yönelik yapılmış bir çalışma bu. 185 gönüllüye ulaşılması planlanıyordu şu anda 7 tane gönüllüye ihtiyacımız var, bu çalışmanın sonlanabilmesi için. Bu konuda biz ülke olarak çok güzel adımlar atacağımıza inanıyorum. Bu çalışma sonrasında başka tür aşılarında ülkemizde çok güzel bir şekilde temin edileceğini ve üretileceğini düşünüyorum.''

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN