Vaka sayıları kritik eşiği aştı: Almanya karantina kıskacında

Vaka sayıları kritik eşiği aştı: Almanya karantina kıskacında

Almanya, geçtiğimiz Cumartesi Mayıs ayının ortasından bu yana en yüksek koronavirüs enfeksiyonu insidansını kaydetti ve son yedi gün içinde katı bir karantina uygulamak için ölçüt olan 100.000'de 100 vaka eşiğine ulaştı.

Almanya'da hastalık kontrolünden sorumlu Robert Koch Enstitüsü, Ağustos ayına kadar daha katı koronavirüs (Kovid-19) kısıtlamaları getirilip getirilmeyeceğine karar vermek için kullanılan yedi günlük vaka insidansının Cuma günü 95'ten Cumartesi günü 100'e yükseldiğini söyledi.

Cumartesi günü, geçen Cumartesi'den 4.196 daha fazla olmak üzere toplam 15.145 yeni enfeksiyon bildirildi ve 86 kişi daha öldü. Bu da Almanya'da koronavirüsten ölen kişi sayısını 95 bin 777'ye çıkardı.

Artış, Almanya'nın 16 eyaletinin liderlerinin, ülke çapında 25 Kasım'da sona erecek olan olağanüstü halin ardından nasıl devam edeceklerini tartıştıkları bir dönemde meydana geldi.

ÖNLEM ALMAYI SÜRDÜREREK OLAĞANÜSTÜ HALİ KALDIRABİLİRİZ

Almanya Sağlık Bakanı Spahn, Cumartesi günü yaptığı açıklamada, kapalı kamusal alanların çoğuna girmek için maske takma ve aşı, iyileşme veya negatif test sonucunun kanıtlanmasını gerektiren kuralları korurken olağanüstü hali kaldırmanın mümkün olması gerektiğini söyledi.

Spahn, Deutschlandfunk radyosuna verdiği bir röportajda, "Açıkçası daha yüksek vakalarla, daha fazla sayıda enfeksiyonla daha iyi, sağlık sistemine aşırı yük bindirmeden çok daha iyi başa çıkabiliriz, çünkü pek çoğu zaten aşılanmış durumda" dedi.

"Olağanüstü durumdan özel ihtiyat durumuna yani normallik durumuna, muhtemelen baharda eğer yeni bir varyant yoksa geçebiliriz. Bence bu güvenli bir yol."

Almanya'da ikamet edenlerin yaklaşık %66'sı tam aşılıdır, bu oran Avrupa Birliği genelindeki insanların %63,3'üdür.

ROMANYA TEDBİRLERİ ARTIRIYOR

Diğer taraftan Romanya hükümeti de, Kovid-19 vaka ve ölümlerindeki artışı durdurmak adına Pazartesi gününden itibaren gece sokağa çıkma yasağını yeniden başlatacak, kamuya açık alanlara girişte negatif test sonucu sunmayı zorunlu yapacak ve okula giden çocukları iki hafta tatile gönderecek.

Romanya bu ay rekor sayıda günlük koronavirüs ölümü ve enfeksiyonu bildirdi ve hastane sistemi kırılma noktasına geldi. Ülke, Avrupa Birliği'nde ikinci en düşük koronavirüs aşı oranına sahip.

Bunun üzerine, İçişleri Bakan Yardımcısı Raid Arafat Cuma günü yaptığı açıklamada, "Bir felaket durumundayız çünkü çoğumuz aşı olmayı reddettik. Bu durum önlenebilirdi ” dedi.

Yeni önlemler 30 gün boyunca geçerli olacak ve saat 22.00'den itibaren insanların hareketine kısıtlamalar getirecek. Dükkanları- ve restoranları- akşam 9'dan itibaren kapanacak. Pazartesi gününden itibaren halka açık yerlerde yüz maskesi takmak zorunlu hale gelirken, düğünler ve diğer özel etkinlikler yasaklandı.

Hükümet ayrıca işverenleri çalışanlarının yarısını evden çalışmaya göndermeye çağırıyor.

Devlet kurumlarına duyulan güvensizlik ve yanlış bilgilendirme kampanyaları nedeniyle Romanya'da yetişkin nüfusun üçte birinden biraz fazlası tam olarak aşılanmıştır. Ancak aşılar bu hafta yükselişteydi, insanlar görünüşe göre aşırı kalabalık hastanelerin ve ölen insanların dramatik haber görüntülerine tepki veriyordu. Cuma günü, 86.000'den fazla insan ilk aşı dozunu aldı, bu ülkede bir gün rekoru.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN