Koronavirüsü Bilim Kurulu için ilginç talep: Diyanet'ten de temsilci olsun

Koronavirüsü Bilim Kurulu için ilginç talep: Diyanet'ten de temsilci olsun

Türkiye'de koronavirüs ölümleri artarken, sürecin başından itibaren tedbirlerle ilgili önemli kararların alınmasında rol oynayan Koronavirüsü Bilim Kurulu için ilginç talep geldi. Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal "Koronavirüs ile mücadele için oluşturulan Bilim Kurulu'na Diyanet'ten de temsilci olması için konuyu Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca'ya yazılı olarak ilettik" dedi.

Sağlık Bakanlığı'na Korona Bilim Kurulu ile ilgili açıklama yapan Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal "Koronavirüs ile mücadele için oluşturulan Bilim Kurulu’na Diyanet’ten de temsilci olması için, konuyu Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca'ya yazılı olarak ilettik" diye konuştu.

Ünal, yazılık açıklamasında "Sağlık Bakanı sayın Fahrettin Koca; 03 Nisan 2020 tarihinde yaptığı açıklamada 'Önümüzdeki günlerde daha çok vakaların konuşulduğu bir dönemden farklı olarak psikolojik yönü, sosyolojik yönü, istatistiki boyutlarıyla, din sosyolojisi boyutuyla farklı bir ekibin, grubun oluşacağı hazırlık içindeyiz.' dedi.

"HER BİRİNE NE KADAR TEŞEKKÜR ETSEK AZ"

Koronavirüs ile mücadelede elbette en önde olanlar, sağlık çalışanlarımız ve bilim insanlarımızdır. Sağlık çalışanlarımızın her birine ne kadar teşekkür etsek azdır. Allah yardımcıları olsun. Bu küresel mücadelenin çok boyutları olduğu da muhakkaktır. Başta sağlık olmak üzere, ekonomik, sosyolojik, emniyet, ulaşım, yardımlaşma, iletişim vs. hayatın her alanını ilgilendirdiği gibi, insanların manevi anlamda da teskin edilmesi hususu önem arz etmektedir" ifadelerini kullandı.

"DİYANET'TEN DE BİR TEMSİLCİ OLSUN"

Ünal, açıklamasında şunları kaydetti: Canla başla, gece gündüz demeden hizmet eden sağlık çalışanlarımızın ve vatandaşlarımızın manevi anlamda desteklenmesi de önemlidir.

Bu itibarla, mevcut veya yeni oluşturulacak bilim kurullarında, din konusunda doğru bilginin ortaya konulması açısından, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyelerinden bir kişinin görev alması yerinde olacağını düşünmekteyiz ve talep ediyoruz.

Yüce Allah bir an önce, milletimizi ve bütün insanlığı bu virüs salgınından ve bütün kötülüklerden korusun ve kurtarsın."

TÜRKİYE'DE SON DURUM NE?

Türkiye'de koronavirüs salgını nedeniyle hayatını kaybedenleri sayısı 501', toplam vaka sayısı 23 bin 934'e yükseldi.

Dün akşam Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter'dan koronavirüs salgını ile ilgili son verileri paylaştı. Buna göre, Türkiye'de salgın kaynaklı ölüm sayısı 501'e, vaka sayısı ise 23 bin 934'e çıktı.

Bakan Koca, paylaşımında test sayısı ve iyileşen hasta sayısındaki artışa değinip şunları yazdı: "Bugüne kadar yapılan 161.380 testin yüzde 12,18'i son 24 saat içinde gerçekleşti. İyileşen hasta sayımızda önemli artış oldu. Dün toplam 484 olan iyileşen hasta sayımız bugün 786'ya ulaştı. Virüs gücünü temas ortamından alıyor. Virüse bu fırsatı tanımayalım."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN