Koronavirüsün çıkış noktası Vuhan'da ulaşım yeninden normale dönüyor

Koronavirüsün çıkış noktası Vuhan'da ulaşım yeninden normale dönüyor

Koronavirüs salgınının çıkış noktası olan Çin'in Vuhan kentinde toplu taşıma normale dönüyor. Şehirde yarın otobüs, taksi, tramvay ve feribot gibi ulaşım araçları yeniden faaliyete başlayacak.

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgının başladığı Çin'in Vuhan kentinde yarın seyahat kısıtlamalarının kaldırılacağı belirtildi. Yaklaşık 11 milyon nüfusa sahip olan kentte, yarından itibaren 30 otobüs güzergahı eklenerek, toplam sayının 346’ya çıkarılması ve bir metro hattının daha faaliyete geçmesi planlanıyor.

MASKE TAKMALARI ÖNERİLDİ

Taksi, tramvaylar, feribotlar gibi diğer ulaşım servisleri yarından itibaren tekrar faaliyete başlayacak. Yetkililer, yolcuların, enfeksiyon riskini azaltmak için maske takmaları ve sağlık kodlarını taramaları gerektiği ifade etti. Öte yandan Çin basınında çıkan haberde şu anda kent genelinde nakliye işletmelerinin, her gün istasyonlardaki kamu alanlarını dezenfekte çalışmalarına 3 bin 600’den fazla personelin görev yaptığı duyuruldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN