Koronavirüsün hücreye saldırı anı görüntülendi

Koronavirüsün hücreye saldırı anı görüntülendi

Brezilyalı bilim insanları tarafından gerçekleştirilen mikroskobik bir çalışmada, koronavirüsün hücreye saldırı anı görüntülendi. Elde edilen görüntüde, virüsün parçacıkları olan siyah noktalar, genetikten sorumlu olan bir sitoplazmayı enfekte etmeye çalışıyor.

İlk olarak Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve dünya genelinde hızla yayılan yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) insan hücrelerindeki yayılışı elektron mikroskobuyla kaydedildi.

Brezilyalı bilim insanları tarafından yapılan çalışmada koronavirüsün insan hücrelerinde yarattığı tahribat tüm yönleriyle açığa çıkarıldı.

Elde edilen görüntüde, Kovid-19 virüsünün parçacıkları olan siyah noktalar, genetikten sorumlu olan bir sitoplazmayı enfekte etmeye çalışıyor.

İşte tam olarak virüsün bir hücreye bulaştığı an:

Fotoğraftaki siyah noktalar virüs parçacıkları

Öte yandan 'Corona' Latince taç veya hale anlamına gelmekte ve virüs partiküllerine adını veren dış kenarındaki sivri uçları açıkça görülüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN