Kovid-19 zincirini tek başına kırdı! Düğün davetiyesinde fark etti

Kovid-19 zincirini tek başına kırdı! Düğün davetiyesinde fark etti

Sakarya'nın Arifiye ilçesinde bir sağlık görevlisi, kendisine verilen düğün davetiyesinde gelinin babasının 1 hafta önce karantina altına alınan kişi olduğunu fark etti. Bunun üzerine filyasyon ekipleri, geline ulaşıp Kovid-19 testi yaptırdı. Test sonucu düğüne 2 gün kala pozitif çıkan gelin karantina altına alındı, düğün de ertelendi.

Sakarya'nın Arifiye ilçesinde Ş.U. (65), 1 hafta önce ateş ve nefes darlığı şikayetiyle Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvurdu. Yapılan Kovid-19 testi pozitif çıkan Ş.U., evinde karantinaya alındı.

KOVİD-19 HASTASINI DAVETİYEDEN TESPİT ETTİ

Filyasyon ekiplerince aynı evde yaşadığı yakınlarına yapılan çalışmada koronavirüse rastlanmadı. Kısa süre sonra bir sağlık görevlisi, kendisine verilen düğün davetiyesindeki karantina altındaki Kovid-19 hastası Ş.U.'nun gelin babasını olduğunu fark etti.

GELİN KOVİD-19 TESTİ YAPTIRDI

Filyasyon çalışması sırasında başka bir evde yaşayan gelin S.U.'ya (32) test yapılmadığını öğrenen sağlık görevlisi, durumu Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı Bulaşıcı Hastalıklar Birimi'ne bildirdi. Gelin S.U. ile irtibata geçen yetkililer, baba-kızın son dönemde biraraya gelmediğini öğrendi. Ancak S.U., düğüne gelecek yakınlarını riske atmamak için Kovid-19 testi yaptırdı.

Düğüne 2 gün kala koronavirüs testi sonucu pozitif çıktı. Gelin S.U. da babası gibi evinde karantina altına alındı. Böylece düğünde ertelenmek zorunda kaldı.

"YÜZLERCE KİŞİNİN POZİTİF OLMASINI ENGELLEDİK"

İl Sağlık Müdürlüğü'nde görevli ve Filyasyon Koordinatörü Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Selin Tunalı "Daha önceden tespit ettiğimiz ve takip ettiğimiz bir hastamız vardı. Daha sonra filyasyon ekiplerimizde çalışan bir arkadaşımız, elindeki davetiyeyle pozitif vakanın eşleştiğini fark ederek durumu bize bildirdi.

Yaptığımız incelemede gelinle babanın aslında teması olmadığını fark ettik ancak geline ulaşarak yine de bulaşma riskine karşı test yapılması gerektiğini bildirdik. Gelin bu konuda bize destek olarak hastaneye giderek test yaptırdı ve pozitif olduğu ortaya çıktı. Böylelikle kalabalık düğün ortamında bir pozitif vakanın olmasını engelleyerek, belki de yüzlerce kişinin pozitif olmasını engelledik" dedi.

"TOPLU ALANLARDAN UZAK DURMALIYIZ"

Vatandaşları toplu alanlardan uzak durmaları yönünde uyaran Çokluk, "Özellikle düğün, cenaze gibi toplu alanlarda bulaş riski çok fazla olabiliyor. Bu nedenle kalabalık ortamlarda bulunmaktan kaçınmalıyız. Eğer bulunacaksak maske kullanmalı ve kısa süre kalmalıyız. Bize bulaşmaz, çok az temas ettim düşüncesi doğru değil, her an risk altındayız.

Bu nedenle maske, sosyal mesafe gibi uyarılara dikkat etmeliyiz. Bunların yanı sıra sağlık çalışanlarımızın da uyarılarını dikkate alarak bir çok şeyin önüne geçebilir ve Covid-19 pandemisini kısa sürede sonlandırabileceğimizi ümit ediyoruz" diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN