Kovid’le mücadele tuhaflıkları

Kovid’le mücadele tuhaflıkları

Sosyal medya siteleri yalan haber yayan ülke liderlerinin paylaşımlarını siliyor. Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, “sıtma ilacının koronavirüs tedavisine kesinlikle iyi geldiğini” iddia eden bir videoyu Facebook’ta paylaştı. Facebook, bir süre sonra videoyu kaldırdı. Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun Twitter’daki bir paylaşımı kaldırıldı. Bu paylaşımda, virüsü kapanların evde nasıl tedavi edileceğinin bilindiği iddia ediliyor ve bu yöntem anlatılıyordu. Türkmenistan salgınla mücadelede ilginç bir ‘çözüm’ buldu. Yönetim ‘koronavirüs’ kelimesinin kullanılmasını yasakladı. Sakıncalı kelime okullara dağıtılan broşürlerden de kaldırıldı.

Dünyaya kabusu yaşatan salgını hafife alan Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro bu kez de sıtma ilacının tedaviye iyi geldiğini iddia eden bir videoyu sosyal medyada duyurdu. Facebook ilk kez bir dünya liderinin paylaşımını sildi.

Venezuela lideri Maduro da virüsü kapanların evde tedavi edilebileceğini öne süren bir videoyu kendi hesabından retweet etti. Twitter yanlış tıbbi bilgi içerdiği gerekçesiyle iletiyi sildi. Küresel sorumsuzluğa dünyadan da tepki yağdı.

TÜRKMENİSTAN'DA KOORNA KELİMESİ YASAK

Resmi verilere göre hiçbir hastanın bulunmadığı Türkmenistan “koronavirüs” kelimesine sansür getirdi. Salgına karşı alınması gereken önlemlerin açıklandığı bir broşürde daha önce yer alan “koronavirüs” kelimesi “akut solunum yolu enfeksiyonu” diye değiştirildi. Başkan Berdimuhammedov’un kararıyla üzerlik otu bitkisinden yapılan tütsüler, ilaç niyetine kamu alanlarına yerleştirildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN