KPSS ÖABT sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi sınav sonuç tarihi

KPSS ÖABT sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi sınav sonuç tarihi

Hafta sonu gerçekleştirilen KPSS lisan ÖABT sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merak ediliyor. Kamu Personel Seçme Sınavı'nın lisans oturumlarının tamamlanmasının ardından, öğretmen adaylarının katılı msağladığı Öğretmenlik Alan Bilgisi oturumu da tamamlandı. Şimdi gözler, sınav sonuçları için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'ne (ÖSYM) çevrildi. İşte, 'KPSS ÖABT sınav sonuç sorgulama ekranı'...

'KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi sonuçları ne zaman açıklanacak?', 'KPSS ÖABT sınav sonuç tarihi belli oldu mu?' sorularının yanıtları internette araştırılıyor. Devlet memuru ollmak isteyen vatandaşların katılım sağladığı Kamu Personel Seçme Sınav lisans oturumlarından sonra KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi sınavı da nihayet tamamlandı. Milli Eğitim Bakanlığı'nda kadrolu öğretmen olmak isteyen 4 yıllık (lisans) mezunu vatandaşlar, sınav sonuç tarihini merak ediyor. Detaylar haberimizde...

KPSS ÖABT SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN 2020?

Kamu Personel Seçme Sınavı'nın (KPSS) Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) oturumu, 20 Eylül 2020 günü tamamlandı.

KPSS ÖABT sınav sonuçları, 22 Ekim 2020 Perşembe günü Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından açıklanacak.

Adaylar sınav sonuçlarını, TC kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. Sonuç bilgilerinde adayların testlere verdikleri doğru ve yanlış cevap sayıları ve KPSS puanları yer alacaktır. İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.

KPSS SINAV SONUÇ EKRANI İÇİN TIKLAYIN

KPSS SINAVI SONUÇ TARİHLERİ

KPSS Lisans (Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri) sonuçları: 22 Ekim 2020

KPSS Lisans (Alan Bilgisi) sonuçları: 22 Ekim 2020

KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) sonuçları: 22 Ekim 2020

KPSS Önlisans sonuçları: 26 Kasım 2020

KPSS Ortaöğretim sonuçları: 24 Aralık 2020

KPSS DHBT sonuçları: 27 Ocak 2021

2020 KPSS SINAV TAKVİMİ

KPSS Önlisans: 25 Ekim 2020

KPSS Ortaöğretim: 22 Kasım 2020

KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi (DHBT): 27 Aralık 2020

KPSS NEDİR?

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS), 18.3.2002 tarih ve 2002/3975 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı'na istinaden ilk olarak 2002 yılında ÖSYM tarafından hazırlanıp, uygulanmaya konmuştur. Türkiye'de bazı devlet kurumlarına personel alımı için yapılır. Sınava lise, önlisans veya lisans mezunları girebilmektedir. Lisans KPSS her yıl, önlisans ve ortaöğretim KPSS ise iki yılda bir yapılmaktadır. Sınava başvuru sayısı sınırı yoktur.

A Grubu Kadrolar; Başbakanlık, Bakanlıklar, bunların müsteşarlık, başkanlık ve bağımsız genel müdürlük düzeyindeki bağlı ve ilgili kuruluşları ile bağlı ortaklıklarındaki, özel yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle girilen ve belirli bir yetişme programı sonrası yeterlik sınavına tabi tutulan mesleklere ilişkin kadro ve görevler ile il özel idareleri ve belediyelerin teftiş kurullarına,

B Grubu Kadrolar; kadroları 190 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin eki listelerde yer alan, genel ve özel bütçeli kurumlarla bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar, kanunlar ile kurulan fonlar ve kefalet sandıkları, il özel idareleri ve belediyeler, il özel idareleri ve belediyelerin kurdukları birlikler ile bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarında yukarıda (a) bendinde belirtilmiş olan meslekler dışında, ilk defa kamu hizmeti ve görevlerine atama yapılacak kadro ve görevlere atanacaklar içindir.

KPSS'DE DÜŞÜK PUANLA HANGİ KURUMLARA ATAMA YAPILIR?

KPSS LİSANS SINAVI SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KPSS P1 P2 P3 PUANLARI NEDİR VE NASIL HESAPLANIR?

ÖSYM ADAY İŞLEMLER SAYFASI İÇİN TIKLAYIN

ÖSYM 2020 SINAV TAKVİMİ İÇİN TIKLAYIN

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN