KPSS ortaöğretim başvuruları nasıl yapılır? İşte lise KPSS başvuru ücretleri

KPSS ortaöğretim başvuruları nasıl yapılır? İşte lise KPSS başvuru ücretleri

Memur olmak isteyenlerin girdiği KPSS ortaöğretim başvuru ücretleri belli oldu. Peki KPSS ortaöğretim başvuruları nasıl yapılır? 15 Eylül tarihinde başlayan başvuruları 30 Eylül’e kadar devam edecek.

ÖSYM tarafından 2 senede bir gerçekleştirilen KPSS ortaöğretim sınavı için heyecan dorukta. 22 Kasım’da yapılacak 2020 lise KPSS başvuru ücretleri anlaşmalı bankaların ATM’lerinden ya da internet bankacılığı üzerinden yatırılıyor.

KPSS ORTAÖĞRETİM BAŞVURUSU NASIL YAPILACAK?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan açıklamaya göre; KPSS ortaöğretim sınavına 16-30 Eylül tarihleri arasında ÖSYM'nin aday işlemleri sistemi üzerinden başvuru yapılacak. Ödemeler başvuru esnasında internet üzerinden alınacak.

https://www.osym.gov.tr/ adresine giriş yaptıktan sonra e-İşlemler bölümünden ‘Aday İşlemleri’ ikonuna tıklayın. e-Devlet girişi ya da ÖSYM üzerinden T.C. kimlik no ve aday şifreniz ile sisteme giriş yapın. Başvurular bölümünden de 2020-KPSS Ortaöğretim bölümüne tıklayarak başvurunuzu tamamlayın.

ÖSYM’nin sınav takviminde belirttiğine göre, KPSS ortaöğretim başvuruları 15 – 30 Eylül 2020 tarihleri arasında alınıyor.

KPSS BAŞVURU EKRANI

SINAVDA KAÇ SORU VAR?

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) orta öğretim bölümünde adaylara 120 soru ve 130 dakika zaman veriliyor. Adaylar, 60 genel yetenek ve 60 genel kültür sorusunu yanıtlıyor.

kpss-ortaogretim-basvurulari-nasil-yapilir-iste-lise-kpss-basvuru-ucretleri.jpg

ÜCRETLER NE KADAR?

KPSS 2020 ortaöğretim başvuru ücreti, 80 Türk lirası

Bankalar, hizmet binasında ya da azami 50 metre uzağında para yatırmalı ATM cihazı bulunan şubelerde gişe tahsilatı yapmayıp bu şubeye gelen adayı para yatırmalı ATM’lere yönlendirebilecek. Şubelerden sınav ücreti yatırmak isteyenler, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle şubelerin açık olma durumlarını göz önünde bulundurmalı.

Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den
başvuracak adaylar hariç)

Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

ING Bank’ın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler

Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.)

Vakıf Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve ATM (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Sınav ücreti, ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile de yatırılabilecektir.

Adayların sınav ücretini yatırırken banka görevlisine; T.C. Kimlik Numarası, adı ve soyadı ile beraber oturum sayısına bağlı olarak ne kadar ücret yatıracağını söylemeleri gerekiyor. Adaylar, istemeleri durumunda banka şubelerine gitmeden internet vesilesiyle de bankaya ücret yatırabilir. Sınav ücretini yatıran adayların banka şubesinden ayrılmadan evvel, kendilerine verilen banka dekontunu dikkatle incelemeleri, bilgilerinde yanlışlık bulunmuyorsa bankadan ayrılmaları, yanlışlık olması durumunda da mutlaka düzelttirerek bankadan ayrılmaları gerekmektedir. Banka şubesinden ödeme yapacaklar, Bankaların çalışma saatlerini göz önünde bulundurmalıdır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN