Kremlin'den ABD'ye: İyi ilişkilerimiz olmasını istiyoruz

Kremlin'den ABD'ye: İyi ilişkilerimiz olmasını istiyoruz

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, ABD'nin tavırlarını düşmanca bulduğunu söyledi ve kimsenin kendilerini tehdit etmesine izin vermeyeceklerini dile getirdi. İki ülke arasındaki gerilimden ABD'yi sorumlu tutan Peskov, "En azından bizim çıkarlarımıza uygun alanlarda iyi ilişkilerimiz olmasını istiyoruz" dedi.

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Rusya'ya yönelik yaptırımlarına tepki gösteren ve iki ülke arasındaki gerilimden ABD'yi sorumlu tutan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov sert açıklamalarda bulundu.

'KİMSENİN BİZE NE YAĞACAĞIMIZI SÖYLEMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ'

Washington'un tavırlarını 'düşmanca' diyerek niteleyen Peskov, “ABD’nin Rusya’ya sergilediği düşmanca tutum ve tahmin edilemez davranışları genel olarak bizi en kötü senaryoya hazır olmaya mecbur bırakıyor. Biz hiçbir zaman bir tarafa karşı tehdit oluşturmadık, şimdi de oluşturmuyoruz fakat ABD dahil kimsenin bizi tehdit etmesine, bize ne yapacağımızı söylemesine ya da çıkarlarımıza zarar vermesine izin vermeyeceğiz” dedi.

'İYİ İLİŞKİLERİMİZ OLMASINI İSTİYORUZ'

Peskov, Rusya'nın amacının iyi ilişkiler kurmak olduğunu belirterek Rusya Devlet başkanı Vlladimir Putin'in de aynı görüşte olduğunu ifade etti. Peskov, “En azından bizim çıkarlarımıza uygun alanlarda iyi ilişkilerimiz olmasını istiyoruz. Ortaklarımız nereye kadar gitmeye hazırsa biz de oraya kadar gitmeye hazırız” prensibiyle hareket ettiklerini belirtti.

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN