Kudüs'te Palmiye Pazarı yürüyüşüne koronavirüs engeli

Kudüs'te Palmiye Pazarı yürüyüşüne koronavirüs engeli

20 kişinin hayatını kaybettiği İsrail'de, Hristiyanların Hazreti İsa'nın Kudüs'e girişini kutladıkları Palmiye Pazarı Bayramı kapsamında gerçekleştirilen yürüyüş, yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle iptal edildi.

İşgal altındaki Kudüs'te bulunan Latin Patrikhanesi'nden yapılan yazılı açıklamada, her yıl Et-Tur'daki Beyt Faci Manastırı'ndan başlayıp eski şehir bölgesindeki Saint Anne Kilisesi'nde son bulan ve binlerce Hristiyanın katıldığı yürüyüşün Kovid-19 salgını nedeniyle iptal edildiği duyuruldu.

İptal kararının, Kudüslülerin korunması ve salgın nedeniyle alınan önlemlerin uygulanması amacıyla alındığı kaydedildi.

Hristiyan inancına göre Paskalya'dan önceki son pazar, Hazreti İsa'nın "çarmıha gerilmeden" önce son kez Kudüs'e girişi ve Kudüs halkının yollara çıkıp palmiye yapraklarını sallayarak sevinmesinin hatırası olarak bilinen "Palmiye Pazarı" bayram olarak kutlanıyor.

20 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

İsrail'de Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 20, vaka sayısı 5 bin 358 olarak açıklanmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN