12. İnsan Hakları Belgesel Film Günleri başlıyor

12. İnsan Hakları Belgesel Film Günleri başlıyor

TİHV'in düzenlediği 12. İnsan Hakları Belgesel Film Günleri, bu yıl hem çevrimiçi hem de mekânlarda 10-19 Aralık tarihleri arasında İstanbul, İzmir ve Van'da gösterime giriyor. Bu sayede Türkiye’den ve dünyanın dört bir yanından yirmi altı belgesel bir araya getirilmiş olacak.

Türkiye İnsan Hakları Vakfı’nın (TİHV) düzenlediği İnsan Hakları Belgesel Film Günleri bu yıl hem çevrimiçi hem de mekânlardaki fiziksel gösterimlerle seyirciyle buluşacak. İnsan hakları alanında Türkiye’de ve dünyada yaşanan sorunlara dikkat çekerek duyarlılık oluşturmayı hedefleniyor.

Altyazı Dergisi'nin TİHV'den aktardığına göre, İletişim Çalışmaları Topluluğu ve Fransız Kültür Merkezi işbirliğinde 10-17 Aralık tarihleri arasında çevrimiçi olarak düzenlenecek etkinlikteki filmlerden bazıları 10-12 Aralık tarihleri arasında İzmir Fransız Kültür Merkezi’nde, 18-19 Aralık tarihleri arasında da Van Barosu salonunda pandemi şartlarına uygun koşullarda seyirciyle buluşacak.

DİKKAT ÇEKEN FİLMLER

12. İnsan Hakları Belgesel Film Günleri Türkiye’den ve dünyanın dört bir yanından yirmi altı belgeseli bir araya getiriyor. Programda dikkat çeken filmlerden bazıları şu şekilde:

'Ümit Kıvanç’ın işçi sınıfının tarihsel mücadelesine ironik bir bakış atan belgeseli 16 Ton (2011),

Ulaş Tosun’un 1960’lı yılların önemli edebiyat figürlerinden şair Arkadaş Z. Özger’in izini sürdüğü Merhaba Canım,

Türkiye’deki kadın cinayetlerini ve kadın hareketini odağına alan ve İngiltere’nin bu yılki Oscar adayı olan Chloe Fairweather imzalı Ölümüne Boşanmak (Dying to Divorce),

Karim Aïnouz’un Cezayir’in demokratik geleceği için düzenlenen protesto gösterilerinde bir kadın aktivisti takip ettiği Nardjes A. (2020)

Michele Pennetta’nın başka kültürlerden iki gencin benzer kaygılarla daha iyi bir yaşamı arzulama öyküsünü anlattığı Benim Bedenim (Il mio corpo, 2020) filmleri.'

ÇEVRİMİÇİ VE FİZİKİ GÖSTERİM

İnsan Hakları Haftası boyunca çevrimiçi ve ücretsiz olarak erişime açık olacak filmleri takip etmek isteyenlerin etkinliğin TİHV belgesel film sitesi üzerinden kayıt formunu doldurması gerekiyor. Programda yer alan uluslararası yapımlar sadece Türkiye’den izleyicilere açık olacak. Uluslararası yapımlar için 250 kişilik kontenjan ayrılırken yerli yapımlar için kontenjan sınırlaması bulunmuyor.

GÖSTERİM TAKVİMİ

a.jpg

b.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN