2 bin yıllık fast-food restoranı, bu yaz turistlere açılacak

2 bin yıllık fast-food restoranı, bu yaz turistlere açılacak

Milattan sonra 79 yılında, Vezüv Yanardağı'nın patlaması sonucu küller altında kalan Pompeii Antik Kenti'nde bulunan "fast-food" dükkanı geçen sene gün yüzüne çıkarıldı. 2 bin yıllık "fast-food" ve içecek tezgahı, bu yaz ziyaretçiyle buluşacak.

İtalya'daki Vezüv Yanardağı'nın patlaması sonucu Pompeii Antik Kenti lavlar altında kalmıştı. Dünya kültür mirası listesinde bulunan Pompei’de ortaya çıkarılan 2 bin yıllık fast-food dükkanı bu yaz ziyarete açılacak.

Latince "sıcak içecek tezgahı" anlamına gelen Thermopolium'un açılış tarihinin 12 Ağustos olarak belirlendiğini bildirildi.

babba.jpg

Bir zamanlar, bölgede izleri bulunan domuz eti, balık, salyangoz ve sığır eti de dahil olmak üzere Roma müşterilerine mutfak lezzetleri sunan tezgah ve çevresi, arkeolojik parkın Regio V bölgesinde keşfedildi.

Bölgesinde ördek kemiği parçalarının yanı sıra şarabın tadını değiştirmek için kullanılan ezilmiş baklalar bulunan tezgahın, parlak renkli fresklerle süslenmiş dairesel kavanoz tutacakları da bulunuyor.

Pompei'de ilk kez bir alanın tamamının kazıldığını söyleyen Pompei Arkeoloji Parkı genel müdürü Massimo Osanna, "Pompei'deki günlük yaşama tanıklık etmenin yanı sıra, bu Termopolium'un sağladığı analiz olanakları olağanüstü" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN