35 ülkenin bağımsız fanzin ve sanat yayınına Viyana’da ‘online’ fuar

35 ülkenin bağımsız  fanzin ve sanat yayınına Viyana’da ‘online’ fuar

Türk sanatçı Deniz Beşer’in hayata geçirdiği ‘Fanzineist Vienna Sanat Kitabı ve Fanzin Fuarı’ 11-25 Ağustos tarihleri arasında 35 ülkenin bağımsız sanat kitapları ve fanzin dergilerini online ortamda bir araya getiriyor. Fuarı çevrimiçi ziyaret eden sanatseverler 3 boyutlu hazırlanan galeride 400’den fazla çalışmayı inceleyebilecek.

Dünyanın 35 ülkesinden bağımsız sanat kitapları ve fanzin dergiler Türk sanatçı Deniz Beşer’in organizasyonlarıyla uluslararası arenada bir araya geliyor. Sanatçının, 2016’da İstanbul Kadıköy’de hayata geçirdiği fanzin festivali Fanzineist; ‘Fanzineist Vienna Sanat Kitabı ve Fanzin Fuarı’ adıyla Avusturya’nın başkenti Viyana’ya taşındı. Sanatçıların, yayıncıların ve diğer yaratıcı insanların, fanzinlerine ve sanat kitaplarına olan tutkularını paylaşmak üzere yola çıkan fuar 11 Ağustos’ta başlıyor. İki hafta boyunca, Türkiye dahil 35 ülkeden 105’den fazla katılımcının yayınlarını sanal sergilerle sanatseverlerle buluşturacak Fanzineist Vienna, daha geniş ve küresel bir izleyici kitlesinin dikkatini çekmek için çevrimiçi gerçekleşecek. Fuarı çevrimiçi ziyaret edenler 3 boyutlu hazırlanan online galeride 400’den fazla yayını görebilecek. Bütün sanatseverlerin 25 Ağustos’a kadar ücretsiz takip edebileceği fuarın sergileri ve diğer etkinlikleri, fanzineist.com, Youtube, Instagram ve Zoom gibi farklı platformlarda takip edilebilecek. Etkinlik programı, diğer detaylar ve güncellemeler için fanzineist.com’u ziyaret edebilirsiniz.

10kr02-gobek1.jpg

Müzik ve video sunumlar da eşlik ediyor

Fanzineist Vienna’da birçok sanatçı da etkinlik gerçekleştirecek. Sick Love Zine ve Yago Cura (HINCHAS Press)’in fanzin atölyeleri, Draw Down Books, Can Yalçınkaya, Maria Kuzik, Mangal Media, Carla Vaccaro gibi çeşitli sanatçılar ve uluslararası yayıncılardan söyleşiler, Bunu Sen İstedin, Zoomk-Ru -Tu, Şeker Dutlar’ın müzik performanslarından, Johnnie B. Baker (Budget Press), BluRaven C. Houvener // Nicodemus //Matchez, Daniëlle van Hilten (Beauxhil), Aparna Nori, Bard Graduate Center ve Richard Tuttle, L. Loves Art Books (Lia Nalbantidou, Nikos Kachrimanis, Ioustini Drakoulakou), Margot Terc, Alexandra Stelmashonok, Paolo Covino ve çok daha fazlasının video sunumları & gösterimleri de fuar boyuncu ziyaretçilerle buluşacak.

10kr02-gobek.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN