4 yeni kitap raflarda yerini aldı

4 yeni kitap raflarda yerini aldı

Zabıta-i hafiye memuru Yıldırım Cemal’in maceraları Ötüken Neşriyat tarafından, modern Türk öyküsünün usta kalemlerinden Nursel Duruel’in 1982’de yayımlanan ‘Geyikler, Annem ve Almanya’ öyküsü Yapı Kredi Yayınları tarafından 40’ncı yılında özel bir baskı ile okura sunuldu. Nijerya asıllı yazar Abi Daré’nin ‘Sesim Duyulana Dek’ romanı Epsilon logosuyla raflarda. ‘Bir Zamanlar Bir Yağmur Damlası-Suyun Hikayesi’ kitabı ise VakıfBank Kültür Yayınları tarafından yayımlandı.

SALİHA SULTAN

Zabıta-i hafiye memuru Yıldırım Cemal’in maceraları Ötüken Neşriyat tarafından okura sunuldu. Türk polisiye edebiyatında, en fazla telif polisiye eserin yayımlandığı 1928 yılında, bu kitapta bir araya getirilen altı macerayla katkıda bulunan Nermi Bey’in, içinden çıkılmaz olayların kendisine havale edildiği bir ‘Türk Sherlock Holmes’ü. Tıpkı öncülü olan Amanvermez Avni gibi… Meşhur polisiye yazarı Nat Pinkerton dizileriyle de benzerlik gösteren Yıldırım Cemal’in Uğur Erden’in notlandırmasıyla yayımlanan maceraları şu kitaplardan oluşuyor: 1- Borsa Sarrafının Katili 2- Hortlak 3- Polis Hafiyesi Nasıl Olunur? 4- Sahte Evrak-ı Nakdiye 5- Sahte Zabıta 6- Yerebatan Faciası.

64.jpg

DURUEL'İN ÖDÜLLÜ ÖYKÜSÜ 40 YAŞINDA

Modern Türk öyküsünün usta kalemlerinden Nursel Duruel’in 1982’de yayımlanan ‘Geyikler, Annem ve Almanya’ öyküsü Yapı Kredi Yayınları tarafından 40’ncı yılında özel bir baskı ile okura sunuldu. Henüz dosya aşamasındayken Akademi Kitabevi Öykü Ödülü’nü alan, yayımlandıktan sonra ise Sait Faik Hikâye Armağanı’na değer görülen öykü, Türk öyküsüne getirdiği yeni duyarlıklar, şiirsel tatlar ve inceliklerle dolu anlatımıyla yayımlandığı dönemde büyük ilgi çekti. Yazar öyküsünde, yabancısı olduğu bir evde, ertesi gün Almanya’ya, babasının yanına gidecek olan bir kız çocuğunun hikayesini çocuğun dilinden anlatıyor. Kız çocuğunun annesiyle birlikte geçirdiği son geceyi, bu gecede gördüğü etkileyici rüyayı ve ertesi güne kadar annesiyle birlikte ne şekilde değişip olgunlaştığını okuyucuya anbean aktarıyor.

65.jpg

NİJERYALI GENÇ KIZLARIN SESİNİ DUYURAN HİKÂYE

Nijerya asıllı yazar Abi Daré’nin ‘Sesim Duyulana Dek’ romanı Epsilon logosuyla raflarda. Nijerya’da bir köyde büyüyen, kendi sesine kavuşabilmek ve kendi adına konuşabilmek için okumak isteyen bir genç kızın unutulmaz hikâyesini anlatıyor. Daré, Nijerya’nın ilk kadın profesörü olan annesi Profesör Teju Somorin’e ithaf ettiği kitapta Nijerya hakkında yazan tüm bilgilere internetten ulaşılabileceği bilgisini de okurları için not düşmeyi ihmal etmiyor. Filiz Çakır’ın Türkçeye aktardığı roman ayrıca bu yıl Amazon’un kitap sosyal medya sitesi Goodreads’ın her yıl beş milyon kişinin oy kullandığı Okur Ödülleri adayı.

66.jpg

BU KİTABI OKUYAN ÇOCUKLAR ÇEŞMEYİ AÇIK BIRAKMAYACAK

Günümüzün temel sorunlarından biri olan su meselesini bütün yönleriyle çocuklara anlatan ‘Bir Zamanlar Bir Yağmur Damlası-Suyun Hikayesi’ kitabı VakıfBank Kültür Yayınları tarafından yayımlandı. Yazar James Carter ve illüstratör Nomoco imzalı kitabı Dr. Müge Akbulut Türkçeye aktardı. Kitap 6 yaş ve üzeri çocuklara su konusunu ‘Ay neden bu kadar kuru?’, ‘Dünyamız neden bu kadar ıslak?’ gibi sorulara yanıt arayarak aktarıyor. Suyun nasıl oluştuğunu anlatırken ayrıca çocukların tüm canlıların kaynağı olan suya saygı duymaları konusunda da bir rehber niteliği taşıyor.

63.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN