427 sinemacı İran'a destek kampanyası başlattı

427 sinemacı İran'a destek kampanyası başlattı

İranlı yönetmenler Bahman Ghobadi ve Asghar Farhadi, Jîna Mahsa Amini'nin ölümünün ardından İran'da başlayan protestolara destek çağrısı yaptı.

Türkiye'de bulunan sinemacılar, Mahsa Amini'nin ölümünün ardından İran'da başlayan protestolara destek için imza kampanyası başlattı. Kampanyaya 427 sinemacı destek verdi.

İranlı yönetmenlerin çağrısının ardından Türkiye'deki sinemacılar da Kürtçe ve Türkçe çağrıyı içeren bir imza kampanyası başlattı.

Çağrıda şu ifadelere yer verildi:

“Cesur kadın ve erkeklerin acısını derinden hissediyoruz”

“Yanınızdayız, kardeşiniziz” diye seslenen sinemacıların sayısı 427’ye ulaştı.

Sinemacılardan Açık Çağrı" başlıklı imza metninde şu ifadeler kullanıldı:

"İranlı kız kardeşlerimizin maruz kaldıkları baskıya rağmen umut ve kararlılıkla sürdürdükleri özgürlük mücadelesini büyük bir kaygıyla takip ediyoruz. Rejim güçleri tarafından başını örtmediği için dövülerek öldürülen Jîna Mahsa Amini'nin, protesto gösterisinde 6 kurşunla öldürülen Hadis Najafi'nin, bu direnişte hayatını kaybeden İran’ın güçlü, cesur kadın ve erkeklerinin acısını derinden hissediyoruz.

“Özgürlük, insanlığın ortak temel değerlerinden en vazgeçilmez olanıdır.

“Hakları için direnirken ölümü göze alan bir halkın onurlu karşı duruşu önünde saygıyla eğiliyor, er geç özgürlüğün galip geleceği umudunu taşıyoruz. Yanınızdayız. Kardeşiniziz." denildi

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN