680 milyon euroya mal oldu: Berlin Sarayı müzesi açıldı

680 milyon euroya mal oldu: Berlin Sarayı müzesi açıldı

Almanya'nın 2. Dünya Savaşı'nda yıkılan Berlin Sarayı'nın kopyasını inşa ettiği, 680 milyon euroya mal olan iddialı müzesi iki yıllık koronavirüs gecikmesinin ardından açıldı. Müzenin girişine Türkçe, Çince gibi onlarca farklı dilde 'açık' yazılı flamalar asıldı.

SALİHA SULTAN

Doğu Almanya'da 2. Dünya Savaşı sırasında yıkılan Berlin Sarayı'nın yeniden inşa edilen kopyası 'Humboldt Forum' adıyla yeni nesil müze olarak hayata geçti.

Alman parlamentosunun 18. yüzyıldan kalma sarayı yeniden inşa etmek için 2002 yılında yaptığı oylamanın ardından, İtalyan mimar Franco Stella tarafından tasarlanan müzenin açılışında Türkçeden Çinceye onlarca farklı dilde 'açık' yazılı flamalar asıldı.

02-001.jpg

Açılışta, Berlin'in iki devlet müzesinden, Etnoloji ve Asya Sanatı müzelerinden sergiler yer aldı.

HEDEF 3 MİLYON ZİYARETÇİ

680 milyon euroya (yaklaşık 7 milyar lira) mal olan 40 bin metrekarelik müzede sergilerden festivallere Batı kültüründen Asya kültürüne uzanan birçok sanat etkinliğine yer verilecek.

03-001.jpg

Felsefeci, dil bilimcisi ve Berlin Üniversitesi'nin kurucusu olan Wilhelm Humbodt ve erkek kardeşi Tabiat Bilimcisi Alexander von Humboldt adına hayata geçen yeni nesil kültür müzesinde yılda yaklaşık 1.000 etkinlik düzenlenmesi ve yılda üç milyon ziyaretçiyi ağırlanması hedefleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN