ABD'deki konserlere 'Kovid'i koklayan köpek' önlemi! Ünlü müzisyenler de tercih ediyor

ABD'deki konserlere 'Kovid'i koklayan köpek' önlemi! Ünlü müzisyenler de tercih ediyor

ABD'deki konserlerde salgına karşı yeni bir tedbir alındı. Dünyaca ünlü müzik grupları Metallica ve Tool ile müzisyen Eric Church, konserlerine koronavirüs taşıyan kişilerin girmesini önlemek için virüsü koklayarak tanıyan köpeklerle çalışıyor. Söylenene göre köpekler, şimdiye dek PCR testi pozitif çıkan herkesi tespit etmeyi başardı.

Koronavirüs (Kovid-19) pandemisinin, Omicron varyantıyla dünya çapında yayılma hızı artınca, müzik dünyasının ünlü isimleri de turnelerine yeni bir tedbir sistemi ekliyor. Artık konserlerde koronavirüs taşıyan kişileri tespit edebilen özel eğitimli köpekler yer alıyor.

Q Prime şirketinde çalışan, Metallica ve Eric Church'ü temsil eden John Peets, konuya ilişkin "Köpekler şu anda çok iyi iş çıkarıyor. Enfekte birilerini ıskalayan köpeğimiz olmadı" diye konuştu.

ÜNLÜ MÜZİSYENLERİN TERCİHİ

Rolling Stones'un haberine göre; Köpekleri kiralayan sanatçılar arasında olan Eric Church ve Metallica'nın da yer alıyor. Metallica; San Francisco turunda, Church; 2022 yılında çıkacağı Gather Again turunda dört Alman Çoban Köpeği ile çalışacak. Tool grubu ise Oregon şehrindeki konseri için farklı bir köpek ekibi ile çalışacak. Ashley McBryde ve Brothers Osborne gruplarının ise önümüzdeki dönemde bu köpekleri kullanacakları açıklandı.

ÖZEL OLARAK EĞİTİLİYORLAR

Ohio kentinde kurulan Bio-Detection K9 şirketi yöneticisi eski hava kuvvetleri veterineri Jerry Johnson, köpekleri özel olarak virüse karşı eğittiklerini anlatıyor:

"İnsanlar 'Köpekler bunu nasıl yapıyor?' diye soruyor.Bu onları şaşırtıyor ama bir köpeğin içgüdülerini anlarsanız o zaman anlam kazanıyor aslında. Köpekler birbirlerini koklayarak virüs olup olmadığını anlarlar. Biz de onlara insanların ellerini ve ayaklarını koklatıyoruz. İlgilerini çeken herhangi bir şeyin olup olmadığına bakıyoruz."

'TEST YAPMAKTAN DAHA UCUZ'

Johnson, bu yöntemin konsere veya herhangi bir toplu etkinliğe katılmak isteyen kişilere bireysel olarak test yapmaktan daha ucuz ve etkili olduğunu savunuyor. Şu an 12 köpekten oluşan ekip, konserler için görev almaya başlamış durumda.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN