Afrika'nın 'baş divası' İstanbul yolcusu

Afrika'nın 'baş divası' İstanbul yolcusu

Caz coşkusunu şehre yaymaya hazırlanan 28. İstanbul Caz Festivali bu yıl açık hava mekanlarında 40'a yakın canlı performans sahneleyecek. Festivalde son birkaç yıldır dünya müzik listelerine damgasını vuran İngiliz şarkıcı ve şair Arlo Parks, Afrika müziğinin dört Grammy ödüllü sanatçısı, Time dergisinin 'Afrika'nın baş divası' ilan ettiği Angelique Kidjo İstanbullu hayranlarıyla buluşacak.

SALİHA SULTAN

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından gerçekleştirilen 28. İstanbul Caz Festivali müzikseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Heyecanla beklenen ve 1-24 Eylül tarihlerinde düzenlenecek festivalin biletleri, 9 Temmuz Cuma gününden itibaren genel satışa çıkıyor. Caz coşkusunu şehre yaymaya hazırlanan 28. İstanbul Caz Festivali, açık hava mekânlarında 40’a yakın canlı performansla sanatın başkentini adeta bir konser alanına dönüştürecek.

Festivalin sürpriz isimleri son birkaç yıldır dünya müzik listelerine damgasını vuran İngiliz şarkıcı ve şair Arlo Parks, Afrika müziğinin dört Grammy ödüllü ismi, Time dergisinin ‘Afrika'nın baş divası’ ilan ettiği Angelique Kidjo olacak. Festivalin bir diğer sürprizi ise Hollandalı müzisyen ve prodüktör Niels Broos ile festivale özel projesiyle sahne alacak olan Mabel Matiz.

01.jpgDünya müziğinin en güçlü seslerinden Kidjo, Afrika ezgileriyle Amerikan soul müziği, funk, rap, samba, reggea, caz ve blues’u bir simyacı gibi harmanladığı müziği, Grammy ödüllü albümleri ve aktivist kimliğiyle geniş bir hayran kitlesine sahip.

GRAMMY ADAYI 'ALTIN GÜN' DE FESTİVALDE

24 gün sürecek festival maratonunda konser verecek isimler arasında pop müzikteki yetkinliğini caza taşıdığı ‘İhtimaller’ projesiyle Kenan Doğulu, Ennio Morricone’ye adadığı albümü ‘Morriconne Stories’den parçalarla Avrupa cazının önde gelen alto saksofonistlerinden Stefano Di Battista, bu topraklardan şarkıları dünyaya tanıtan ve geçen yıl Grammy’ye aday gösterilen Altın Gün, ilham kaynağı olan Atlantic Records’ın kurucusu Ahmet Ertegün’ün hikâyesini şarkılar eşliğinde sahneye taşıyan Karsu yer alıyor.

Ferit Odman, Nitai Hershkovits, Eylül Ergül Quartet, Ayşe Tütüncü Dörtlüsü, Batu Şallıel, Cemre Necefbaş Quartet, Ceyda Özbaşarel, Şenay Lambaoğlu, Udgang, The Kites, Fainschmitz, Erkan Zeki Ar Quartet, Sibel Demir Quintet, Burak Dursun Quintet gibi pek çok grup da festivalde. Kırmızı, Sarı, Beyaz Lale Kart üyelerine birçok indirim ayrıcalığın tanındığı, öğrenci biletlerine sınırlı sayıda yer veren festival biletleri cuma günü 10.30’dan itibaren, passo.com.tr internet sitesi üzerinden ve İKSV ana gişede satışa sunulacak. Garanti BBVA sponsorluğunda, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleriyle düzenlenen festivalde yerinizi şimdiden ayırmayı unutmayın. Zira iki yılı bulan salgın kısıtlamalarından sonra festival biletlerinin ilk günden tükenme ihtimali yüksek.

PARKLARDAKİ KONSERLER ÜCRETSİZ

İstanbul Caz Festivali’nin yeşille cazı bir araya getiren ücretsiz Parklarda Caz konserleri bu yıl İstanbul Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle düzenlenecek. Ayrıca festivale #İstanbulBirSahne konserleri de eklenecek. Ücretsiz olarak gerçekleştirilecek konserlere her yaştan izleyici katılabilecek.

Bir diğer sevilen etkinlik Gece Gezmesi de bu yıla özel bir formatla Beykoz Kundura’nın farklı sahnelerine dağılacak. Festivalin Genç Caz projesi ise bu yıl Mehmet Uluğ Fonu ile buluşarak güçlendi. Genç Caz'la keşfedilen gelecek vadeden genç müzisyenlerin yaratıcılıkları ve kariyer gelişimleri bu fonla desteklenecek ve seslerini Türkiye’den dünyaya duyurmaları sağlanacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN