Ahmed Arif'in büstündeki şiiri yırttılar

Ahmed Arif'in büstündeki şiiri yırttılar

Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki parkta yer alan şair ve yazar Ahmed Arif’in büstündeki ünlü şiiri ‘Diyarbekir Kalesi’nden Notlar’ın bir bölümünün yazılı olduğu baskıya kimliği belirsiz kişi veya kişilerce zarar verildi. Diyarbakır Kültür, Turizm ve Musiki Derneği Başkanı Kenan Aksu, “Biz yaşadıkları dönemde zaten sahip çıkmamışız, yapılan heykel zaten benzemiyor, bunu yapan yanlış yapmış, bunu yırtan da yanlış yapmış. Bari bundan sonra bu değerlerimize sahip çıkalım” dedi.

Diyarbakırlı şair Ahmed Arif’in Sur ilçesinde Çiftkapı ile Tekkapı arasındaki parkta bulunan büstü tahrip edildi.

Büstteki "Diyarbekir Kalesi’nden Notlar" şiirinin dijital baskısına, kimliği belirsiz kişi veya kişilerce zarar verildi.

Diyarbakır Kültür, Turizm ve Musiki Derneği Başkanı Kenan Aksu, kentin bilim, sanat ve edebiyat alanında çok önemli değerler yetiştirdiğini ve bunlardan birinin de Ahmed Arif olduğunu söyledi. Aksu, “Biz yaşadıkları dönemde zaten sahip çıkmamışız. Yapılan heykel zaten benzemiyor. Bunu yapan yanlış yapmış, bunu yırtan da yanlış yapmış. Halkımızın bu konuda bilinçlenmesini istiyoruz. Değerlerimize sahip çıkalım” dedi.

aa1.jpg

Vatandaşlardan Recep Bektaş da “Çocuklar burada gezerken bir el atmışlardır, yırtmışlardır, diye düşünüyorum. Tabii ki hassasiyet göstermemiz lazım. Çok önemli insanlar. Yani Diyarbakır’ın yüz akları. Bunlara hassasiyet göstermemiz lazım. Daha kaliteli bir iş yapılabilirdi. Daha kalıcı bir eser yapılabilirdi. Diyarbakır’ın kalitesine, ismine yakışmıyor” diye konuştu.

Öte yandan, Ahmed Arif’in büstü 5 yıl önce de 2 kişinin saldırı sonucu tahrip edilmiş, büst Büyükşehir Belediyesi tarafından onarılarak, tekrar yerine konulmuştu.

aa2.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN