Arlo Parks Merkür Ödülü’nün bu yılki sahibi oldu

Arlo Parks Merkür Ödülü’nün bu yılki sahibi oldu

2021 Merkür Ödülü'nün sahibi çıkış albümü ‘Collapsed in Sunbeams’ ile İngiliz şarkıcı, söz yazarı ve şair Arlo Parks oldu.

SALİHA SULTAN

2021 Merkür Ödülü, ‘Collapsed in Sunbeams’ albümü ile bu yıl büyük bir çıkış yapan İngiliz şarkıcı, söz yazarı ve şair Arlo Parks’a verildi.

Seçici kurul ödülün indie pop yıldızına verilme gerekçesinde “Karmaşık temalarla yüzleşmek için olağanüstü güzellikte şarkı sözleri kullanan ve kendi kuşağıyla derinden bağ kuran, benzersiz bir sese sahip bir sanatçı” ifadelerini kullandı.

salihasultan1r.jpg

21 yaşındaki Parks, ödül için yaptığı konuşmada ailesine ve ekibine teşekkür ederek şunları söyledi: "Buraya gelmek için çok fazla fedakarlık ve sıkı çalışma gerekiyordu. Başarabileceğimden emin olmadığım anlar oldu, bu yüzden herkese çok teşekkür ederim."
Bu yıl ‘BBC Yılın Sanatçısı’ ödülünü de kazanan Parks’ın ‘Collapsed in Sunbeams’ albümü, Ocak ayında piyasaya çıktığında listelerde ilk üçe girmişti.

Parks’ın, 28. İstanbul Caz Festivali kapsamında bugün Beykoz Kundura’da konser vermesi bekleniyordu. Ancak sanatçının konseri İngiltere’nin Kovid nedeniyle uyguladığı seyahat kısıtlamaları nedeniyle iptal edildi.

salihasultanfotor.jpg

Birleşik Krallık ve İrlanda'da yılın en iyi albümüne verilen Merkür Ödülü, 1992 yılından beri veriliyor. Ödül, ilk kez BPI ve BARD tarafından, müzik endüstrisinde tekel haline gelmiş BRIT Ödülleri'ne alternatif olarak düzenlendi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN