Ayasofya'da taş altından 5 parça Runik alfabesi olduğu iddia edilen yazı çıktı

Ayasofya'da taş altından 5 parça Runik alfabesi olduğu iddia edilen yazı çıktı

Ayasofya’da kırılan bir taşın arkasında 5 parça Runik alfabesi olduğu iddia edilen yazı ve çizimlerin bulunduğu kağıtlar tespit edildi. Savcılık soruşturma başlattı.

Ayasofya Camii’nde bir mermer bloktaki taşın yerinden çıktığını fark edenler, yetkililere haber verdi. Taşın arkasında bulunan poşet açıldığında içerisinde bulunan parşömenin üzerinde Runik alfabesi olduğu iddia edilen yazılar ve çizimler görüldü.

Polis ekipleri, Ayasofya Camisi’nin içerisinde yaptığı incelemede duvarın alt kısmında bir taşın yerinden çıkarılarak gizemli parşömenlerin arkasına gizlenen ortaya çıkardı.

ays.jpg

Sabah’ta yer alan habere göre, 5 parça halinde rulo haline getirilmiş kağıtlar ve ilginç resimlerin yer aldığı parşömenlere polis, inceleme için muhafaza altına aldı.

Soruşturma başlatan savcılık, çıkan parçaların tarihi eser olup olmadığını belirlenmesi için İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nden inceleme istedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN