Başkentteki festivalin başrolü kadınlar

Başkentteki festivalin başrolü kadınlar

26. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali 31 Mayıs’ta Ankara’da başlıyor. ‘Daha Fazlası, Daha Azı Değil’ temasıyla düzenlenen festivalin dokuz bölümünde dünyanın dört bir yanından toplam 64 film izleyiciyle buluşacak.

Türkiye’nin ilk kadın filmleri festivali Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali 26’ncı kez takipçileriyle buluşmaya hazırlanıyor. ‘Daha Fazlası, Daha Azı Değil’ temasıyla Ankara’da düzenlenen festival 31 Mayıs-7 Haziran tarihleri arasında sinemaseverlerle buluşacak. Gösterimleri Ankara’daki Büyülü Fener Kızılay Sineması’nda gerçekleşecek festivalde dokuz bölümde dünyanın dört bir yanından toplam 64 film izleyiciyle buluşacak.

Festivalin Onur Ödülü bu yıl oyuncu Tilbe Saran’a, Bilge Olgaç Başarı Ödülleri oyuncu Asiye Dinçsoy, yönetmen-senarist Belmin Söylemez ve kurgucu Selda Taşkın’a, Genç Cadı Ödülü ise oyuncu Öyküsu Özyürek’e verilecek. Festivalin Özel Gösterimler bölümü kapsamında; Saran’ın başrolünde olduğu Çekmeceler, Asiye Dinçsoy’un rol aldığı Toz Bezi, Selda Taşkın’ın kurgusunu yaptığı Ela ile Hilmi ve Ali ile Öyküsu Özyürek’in rol aldığı Cehennem Boş, Tüm Şeytanlar Burada filmleri izleyiciyle buluşacak. ‘Türkiye&’den Kadın Filmleri’ bölümünde de Selcen Ergun imzalı, Merve Dizdar’ın taşrada modern bir hemşire karakterini canlandırdığı ‘Kar ve Ayı’ adlı film gösterilecek. Another Gaze kurucularından Daniella Shreir’in İran İçin, İran’dan Kısalar programı için hazırladığı ‘Kuşaklararası Aktarımlar’ kısa film seçkisinde de kuşaklararası etkileşimden yola çıkan deneysel ve belgesel filmler izlenecek. Festivalin gösterimleri için biletler tam 40 TL, öğrenci 20 TL fiyatlarla ‘biletinial.com’ üzerinden ve Büyülü Fener Kızılay Sineması gişesinden satışta. Ankara Büyükşehir Belediyesi ise öğrenciler için festivale özel askıda bilet uygulamasına imza atıyor. Öğrenciler, Büyülü Fener Kızılay Sineması’nda festival boyunca her gün saat 11.00’de dağıtılmaya başlanacak kontenjan dahilindeki askıda biletleri alıp, istedikleri filmi ücret ödemeden izleyebilecekler.

27kr02-alt1.jpg

İRANLI YÖNETMENDEN SÖYLEŞİ

Geçen yıl 22 yaşındaki Mahsa Emini’nin İran’da başörtüsü kurallarına uymadığı için “ahlak polisi” tarafından gözaltına alınıp, uğradığı şiddet nedeniyle hayatını kaybetmesinin ardından başlayan protestolara dikkat çekmek amacıyla özel bir seçki de festivalde izleyiciyle buluşacak. Sinematek/Sinemaevi ile sinema ve feminizm odaklı bağımsız dijital yayın organı Another Gaze / Another Screen işbirliğiyle hazırlanan ‘İranlı Kadınlar Konuşuyor: Tarih, Sanat, Direniş’ adlı bölümde 1979’dan günümüze İranlı sinemacılar tarafından çekilmiş, İran kadın hareketine içeriden bir bakış sunan deneysel ve belgesel filmler gösterilecek. İranlı yönetmen, sanatçı, yazar ve oyuncu Mania Akbari ise yönetmen koltuğunda oturduğu 2022 yapımı ‘Ne Cüretle Bunu İstersin?’ filminin gösteriminin ardından Sinematek/Sinema Evi’nde ‘Bedenin Ötesinde’ başlıklı söyleşide izleyicilerle bir araya gelecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN