Bir döneme damgasını vuran sembol ismi ailesi anlattı: 'Öncü, lider ve kahraman Erol Olçok'

Bir döneme damgasını vuran sembol ismi ailesi anlattı: 'Öncü, lider ve kahraman Erol Olçok'

15 Temmuz hain darbe girişimine karşı direnişin sembol isimlerinden Şehit Erol Olçok'un yaşam yolculuğunu, ailesi 'Erol Olçok-Öncü, lider ve kahraman' kitabıyla, okurlarla paylaştı.

15 Temmuz hain darbe girişimine karşı direnişin sembol isimlerinden olan Türkiye'nin önemli iletişimcilerinden Şehit Erol Olçok'un mücadelesi ve yaşam yolculuğunu ailesi anlattı.

Erkek kardeşi Cevat Olçok'un öncülüğünde hazırlanan 'Erol Olçok-Öncü, lider ve kahraman' kitabı, okura merhum Olçok'un zorluklarla başlayan hayatının rotasını değiştirerek, yakın tarihimizde büyük ve önemli görevler üstlendiği hikayesini aktarıyor.

'VATANINA, MİLLETİNE SEVDALIYDI'

Cevat Olçok, önsözünü kaleme aldığı kitapta ağabeyi için şunları söyledi:

"Siyasi iletişim alanında ortaya koydukları herkesin dikkatini çekmişti. Çünkü siyasetin de, iletişimin de gerçeklerini derinden kavramıştı. Vatanına, milletine ve bu topraklar üzerinde yaşayan her değere sevdalıydı. Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu değişimin farkında olan, bu değişimin istikametini çizen liderlerdendi. İnandığı ilkeler uğruna her zorluğa katlandı, her fedakarlığı göze aldı. Bu yolda hayatını hiçe sayarak, evladıyla birlikte ebedi aleme kanatlandı. Türkiye için büyük bir değer ve unutulmaz bir kahraman olan Erol Olçok'u gelecek nesillere aktarmak için yürüttüğümüz çalışmaların devamı bu kitap, Erol Olçok'un doğumundan şehadetine kadar uzanan süreçte önemli anları işaretliyor."

Erol Olçok, 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesinde, oğlu Abdullah Tayyip Olçok ile Boğaziçi Köprüsü'nde hayatını kaybetti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN