Bob Ross'un resimleri sanal sergiyle gezilebilecek

Bob Ross'un resimleri sanal sergiyle gezilebilecek

Ressam Bob Ross'un resimleri sanal bir sergide gezilebilecek. Sanal sergi için açılan siteye girildiğinde ziyaretçileri Connor Rothschild'ın notu karşılıyor. Ayrıca galerideki her resim Youtube bağlantısı içeriyor.

Resim Sevinci programıyla tanınan ressam Bob Ross'un resimleri, sanal bir sergide ziyaretçilerle buluşuyor. Veri bilimci Connor Rothschild ve Jared Wilber'ın beraber oluşturduğu internet sitesinde, ressamın 31 sezon süren Resim Sevinci isimli programında yaptığı 403 tablo bir araya getirildi.

Rothschild ve Wilber resimlerin yanı sıra Ross'un favori renginden diğer renklere nasıl geçtiğini, hangi renkleri ne sıklıkta kullandığı gibi bilgileri grafiklerle paylaşıyor. Galerideki her resim ayrıca bir YouTube bağlantısı içeriyor.

Bob Ross Sanal Sanat Galerisi adlı site, girildiğinde ziyaretçileri Connor Rothschild'ın notu karşılıyor:

"Bob Ross sanal sanat galerisine hoş geldiniz! Zor bir yıl oldu ve hepimizin biraz rahatlamaya ihtiyacı var. Ve rahatlamanın Bob Ross'tan daha iyi bir yolu var mı? Jared Wilber, Bob Ross'un Resim Sevinci serisi sırasında yaptığı 403 tablo hakkında veri topladı ve ben de onları burada sanal bir sanat galerisinde sizlere sundum."

Koleksiyon hakkında veri de toplayan Rothschild ve Wilber, Bob Ross'un resimlerinin renklerinin kırılımlarını, her resimde kaç renk ve en çok hangi tonları kullanıldığını da ziyaretçilere sunuyor. Galeride aktarılan bilgilere göre, Bob Ross, resimlerinde genel olarak 12 renk kullanmış. Ressam, Resim Sevinci'ndeki 403 resimden 100'ünü bu şekilde oluştururken nadiren 7-13 renk aralığının dışına çıkmış.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN