Bu 'Cam Kenarı' zihninizdeki sınırları kaldıracak

Bu 'Cam Kenarı' zihninizdeki sınırları kaldıracak

Modern Türk hikayeciliğinin güçlü kalemlerinden Yıldız Ramazanoğlu'nun mültecileri ve mülteci olmayanları aynı koltuğa oturttuğu 'Cam Kenarı'ndan, KARAR yazarı merhum Asım Gültekin yazılarının derlendiği ve hakkındaki şahitliklere yer verilen 'Uçtun Yine Deli Gönül'e haftanın öne çıkan yayınlarını KARAR okurları için derledik.

SALİHA SULTAN | KARAR

Modern Türk hikayesinin güçlü kalemlerinden Yıldız Ramazanoğlu'nun 'Cam Kenarı' kitabı, İz Yayıncılık tarafından okura sunuldu. Yeni kitabında da yaşam sanatının peşine düşen Ramazanoğlu, tek yolculuk bir 'Cam Kenarı'nı ikiye bölüyor, önce Mülteciler'in gözünden ardından Mülteci Olmayanlar’ın perspektifinden görünen dünyayı okuruna izletiyor. Yazar, cam kenarının ortadan ikiye bölen çizgiyi yani zihinlerdeki sınırları yok etmeyi ise okuruna bırakıyor.

01-004.jpg111 Sayfa-10 TL

Kalanlara sağlara tutunan bir 'Yıkım Kararı'

İlk şiir kitabı 'Tek Vuruşta Ölmek' 2017’de okurla buluşturan şair Tuba Kaplan'ın 23 şiirden oluşan ikinci kitabı ‘Kalan Sağlar' Muhit Kitap etiketiyle raflarda. Şiirinde gündelik hayatta gözden kaçanların izini süren Kaplan, 'Yıkım Kararı' şiirinde şöyle sesleniyor her gün biraz daha tükenen insani değerler arasında kişiyi gitmek ve kalmak arasında bir seçime zorlayan dünyaya:

"Buradayım ama gittim artık

Kalan değilim

Olan oldu yoruldum

Kalbime çıkan bir yıkım kararı"

01-003.jpg55 Sayfa-10 TL

Dostların en güzelini özleyenlere

Temmuz 2020'de yaşama veda eden KARAR yazarı Asım Gültekin'in yazılarının bir bölümü 'Uçtun Yine Deli Gönül' kitabında bir araya geldi. Aşina Kitap etiketiyle okura sunulan eser, Gültekin’in destek verdiği genç dergicilerin gayretleriyle yayınlandı. Gültekin’in yazılarının yanı sıra hakkında yazılan şahitliklere de yer veren kitabı temin etmek isteyenler kitapçılar dışında 0538 481 78 33 numaralı telefona mesaj atabilir.

02-001.jpg240 Sayfa-22 TL

Tanbûri Cemil Bey hazinesi yenilendi

İlk baskısı 2017 yılında yapılan 'Yüz Yıllık Metinlerle-Tanbûri Cemil Bey' kitabı, Kubbealtı Neşriyat tarafından Hüseyin Kıyak'ın müellifliğinde ilave metinlerle genişletilerek yeniden okura sunuldu. Kitap, bir devrin kapanıp yeni bir devrin başladığı bir zaman aralığında sanatı ve kişiliğiyle çevresini büyüleyen Tanbûri Cemil'i daha yakından tanımak isteyenler için bir hazîne değerinde. Ayrıca yeni baskıda Tanbûri Cemil Bey’in doğum gününün hâtırası olarak kapakta yer alan nadir fotoğrafının kartpostalı ve ayracı okurlara hediye.

04.jpg479 Sayfa-60 TL

Bu kiralık katil bir de hastalık hastası

İspanyol yazar Juan Jacinto Muñoz Rengel'in 'Hastalık Hastası Kiralık Katil' romanı Selay Sarı tarafından Türkçeye aktarıldı. Yapı Kredi Yayınları tarafından okura sunulan roman, her şeyini mesleğine adamış, yalnızlığını edebiyat ve felsefe dünyasının hayali, psikolojik veya büyük fiziki acılar çektikleri bilinen Poe, Proust, Voltaire, Tolstoy, Molière gibi meşhur hastalık hastalarının hayat hikâyeleriyle gidermeye çalışan bir kiralık katil hikayesi. Hastalık hastası ve Kantçı bir ahlak sahibi olan Bay Y.’nin parasını peşin aldığı son işi ise durumu daha da zorlaştıracaktır.

03-001.jpg160 Sayfa-15 TL

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN