Bu romanı okurken kahveniz illâki soğuyacak

Bu romanı okurken kahveniz illâki soğuyacak

Japon yazar Toshikazu Kawaguchi'nin, aynı isimli oyunundan uyarlanan ilk romanı 'Kahve Soğumadan Önce’den, Emine Akın’ın ‘Cumhuriyet döneminde bir Osmanlı akıncısı’ olarak tanınan dayısı Ahmet Ersin Yücel’in yaşamını dostlarının kaleme aldığı hatıralarla bir araya getirdiği ‘Dayım Ahmet Ersin Yücel’e haftanın öne çıkan yayınlarını KARAR okurları için derledik.

SALİHA SULTAN

Kaleme aldığı tiyatro oyunlarıyla dünya çapında başarı elde eden Japon yazar Toshikazu Kawaguchi’nin, aynı isimli oyunundan uyarlanan ilk romanı Kahve Soğumadan Önce, Epsilon tarafından Türkçeye aktarıldı. Çok satılan yabancı kitaplar listelerinde aylarca en üst sıralarda yer alan roman, Tokyo’da ziyaretçilerinin zaman yolculuğuna çıkabildiği yüz yıllık bir kafede geçiyor. Bu gizemli kafenin dört ziyaretçisinin hikâyesini ve kahve fincana doldurulduğu anda başlayıp kahve soğuyunca sona eren yolculuklarının mucizevi sonuçlarını anlatan roman okuruna gözyaşlarının eşlik ettiği bir anlatı vadediyor.

12-001.jpg210 Sayfa-20 TL

Masalların gölgesinde bir olgunlaşma hikayesi

Sus Barbatus serisinin yazarı Faruk Duman’ın Yunus Nadi Roman Ödüllü ‘İncir Tarihi’ romanı Yapı Kredi Yayınları’ndan çıktı. Binbir Gece Masalları’nın büyülü aleminde gezinen roman, okurlarını eğlenceli, kışkırtıcı, düşsel ve düşünsel bir yolculuğa çıkarıyor. Yazarın İstanbul’da büyümüş, eğitim almamış, bildiği her şeyi çıktığı yolculukta gördüklerinden öğrenmiş karakteri ‘Zeyrek’, bu yolculukta tanıdığı insanları, hayvanları, bitkileri ve güzel kadınları anlatıyor. Bir olgunlaşma hikayesi olan romandaki her macera bir masal tadında bir başka masalın gölgesine yerleşiyor.

11-001.jpg254 Sayfa-32 TL

Yayıncılar yayınlarının düşünsel sürece etkilerini anlattı

İlem Yayınları, Lütfi Sunar ve Büşra Bulut editörlüğünde yayıma hazırladığı ‘Türkiye’de Yayıncılığın Hafızası’ kitabında yayın faaliyetlerinin düşünsel süreçlere etkisine mercek tutuyor. İlmi Etüdler Derneği (İLEM) tarafından 2019’da hayata geçirilen proje kapsamında yayıncılık ağlarının önemli isimleriyle yapılan sözlü tarih görüşmelerinin kaydını tutan kitapta Ötüken, Dergâh, İletişim, Hece, Cem, Ayrıntı, Yapı Kredi, İz, Metis’in aralarında olduğu 22 yayınevinden Mehmet Güleç, Ezel Elverdi, Hasan Başpehlivan, Mehmet Kahraman, Tanıl Bora, Müge Gürsoy Sökmen, Sabri Koz gibi yayın politikasını belirleyen editörlerle yapılmış mülakatlar yer alıyor.

13.jpg402 Sayfa-35 TL

Dostlarının kaleminden 'Zaptiye Ahmet'

Yaşadığı kısacık ömürde hem gönüllerde hem de toplumsal hafızada derin izler bırakmış bir ‘Cumhuriyet döneminde bir Osmanlı akıncısı’ olarak bilinen Ahmet Ersin Yücel’in yaşamı yeğeni Emine Akın tarafından ‘Dayım Ahmet Ersin Yücel’ adıyla kitaplaştırıldı. Kırmızı Bisiklet Yayınları tarafından okura sunulan kitabın ilk sayfalarından Ahmet Ersin Yücel’in ailesi ve hayatı ile bilgiler yer alıyor. Devamında ise Münevver Ayaşlı’dan Hekimoğlu İsmail’e, Ergun Göze’den Rasim Cinisli’ye, Mehmet Niyazi Özdemir’den Mehmet Şevket Eygi’ye birçok usta kalemin Türk ve İslam tarihleri konularında derin bir kültür sahibi olan ‘Zaptiye Ahmet’ lakaplı Ahmet Ersin Yücel hakkında kaleme aldığı hatıralar da yer alıyor.

10-001.jpg300 Sayfa

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN