Dev müzikallerin üç hissesi Antep’te

Dev müzikallerin üç hissesi Antep’te

Türk tiyatrosunun dev prodüksiyonlu üç büyük müzikali Gazianteplilerle buluşuyor. Devlet Opera ve Balesi’nin bu yıl dördüncüsün düzenlediği Uluslararası Gaziantep Opera ve Bale Festivali’nin açılışı duayen tiyatrocu Haldun Dormen’in yazdığı, Samsun Devlet Opera ve Balesi’nin yeniden sahneye taşıdığı Hisseli Harikalar Kumpanyası ile gerçekleşti. Yediden yetmişe Gazianteplilerin büyük ilgi gösterdiği temsil sırasında müzikalin eski oyuncuları Adile Naşit, Erol Evgin gibi...

SALİHA SULTAN

Devlet Opera ve Balesi’nin (DOB) sevilen müzikalleri bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Uluslararası Gaziantep Opera ve Bale Festivali’nde Gazianteplilerle buluşuyor. Festivalin açılışı Türkiye’nin en çok izlenen müzikallerinden biri olan, Türk tiyatrosunun duayenlerinden Haldun Dormen’in yazdığı ve ilk kez 1980’de sahneye koyduğu Hisseli Harikalar Kumpanyası ile yapıldı. Prömiyeri pandemi öncesi Samsun’da yapılan müzikal, verdiği uzun aradan sonra sahneye Gaziantep’te senfoni orkestrası eşliğinde yeniden merhaba dedi. FestivalDE 100 kişilik bir ekip tarafından sahnelenen açılış müzikaline Gazianteplilerin ilgisi ise büyük oldu. Yediden yetmişe Gaziantep Üniversitesi Mavera Kültür Sanat Merkezi ve Onat Kutlar Sahnesi’ne akın eden Gaziantepliler, temsil boyunca zaman zaman oyuncuları alkışlara boğdu, zaman zaman da şarkılara eşlik etti. Samsun DOB oyuncularının başarıyla sahnelediği temsil sırasında sahneye indirilen perdeye Adile Naşit, Erol Evgin ve Haldun Dormen’in gibi müzikalin unutulmaz isimlerinin fotoğrafları yansıtıldı. Seyirciler usta isimleri dakikalarca alkışladı.

26.jpg

SIRA ‘KANLI NİGAR’ VE ‘MEMLEKETİM’DE

Festival hakkında KARAR’a konuşan DOB Genel Müdür Yardımcısı Solmaz Haberal, 0ağırlıklı olarak yerli ve yabancı turistlerin beğenisine sunulan İstanbul, Bodrum, Efes ve Antalya festivallerinin yanı sıra Anadolu’da uluslararası bir opera ve bale festivali yapılmasının çok heyecan verici olduğunu belirterek “Bu sene de bütün seyircilerimizi müzikallerimize bekliyoruz. Bu coşkuyu hep birlikte yaşamak gurur verici” dedi. Haberal, festivali destekleyen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Üniversitesi’ne teşekkür etti. Müzikalin sonunda konuşma yapan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Erdem Güzelbey de “19 Mayıs Atatürk’ü anma Gençlik ve Spor Bayramı haftası etkinlikleri çerçevesinde Anadolu’da sadece Gaziantep’te gerçekleşen Opera ve Bale Festivali’nin dördüncüsünü yapıyoruz. Gaziantep’in kültür ve sanat açısından Büyükşehir Belediyesi, üniversiteler, STK’lar ve kurumlarla hep beraber güzel işler yapmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı. Festival kapsamında Antalya DOB’un Kanlı Nigar müzikali 22 Mayıs’ta, Memleketim müzikali ise 24 Mayıs’ta aynı sahnede Gazianteplilerle buluşacak.

‘ORİJİNALİNE SADIK KALMAYA GAYRET ETTİM’

25.jpg

Oyun öncesi KARAR’a konuşan Hisseli Harikalar Kumpanyası müzikalinin rejisörü Şahan Gürkan da, Gaziantepliler için sahne almaktan büyük onur duyduklarını vurgulayarak, şunları kaydetti: “Hisseli Harikalar Kumpanyası’nın prömiyerini pandemiden önce Haldun Dormen’in katılımıyla gerçekleştirmiştik. Üzerimizde büyük bir heyecan vardı, seyircinin de müthiş bir teveccühü olmuştu. Hayatımda böyle alkış ve tezahürat görmemiştim. Pandemide biraz ara vermiştik, şimdi de bunu Anteplilerle buluşturduğumuz için çok mutluyuz.” Gürkan, müzikalin bütün Türkiye’nin tanıdığı bir eser olduğunu hatırlatarak, “Anadolu’da turne yapan bir tiyatro kumpanyasının başından geçenleri ve İstanbul’a gitme maceralarını anlatıyor zaten. Ben eserin orijinaline sadık kalmaya gayret ettim ama günümüzle de ilişkiler kurdum. Umarım izleyici de beğenir” diye konuştu.

TAM 40 YILDIR SAHNEDEKİ ‘HARİKA’

Türk tiyatrosunun büyük ustası Haldun Dormen’in yazdığı, Hababam Sınıfı filmi müziğiyle gönüllere taht kuran besteci Melih Kibar’ın bestelediği ve Çiğdem Talu’nun şarkı sözlerini yazdığı ‘Hisseli Harikalar Kumpanyası’, ilk kez sahnelendiği 1980’li yıllarda 600’den fazla temsil yaparak tüm Türkiye’yi gezmiş ve büyük beğeni toplamıştı. Yıllar içinde birçok kez sahneye taşınan, kayıtları televizyonda yayınlanan, hatta dizisi yapılan müzikal; 30 yıl içerisinde milyonlarca izleyici tarafından sevilen bir efsaneye dönüştü. Samsun DOB’un yıllar sonra 100 kişilik dev bir ekiple yeniden sahneye taşıdığı müzikalin müzik düzenlemelerini besteci ve orkestra Şefi Kıvanç Tepe yaptı. Koreografisini Şebnem Şenel’in üstlendiği müzikali, rejisör koltuğunda Şahan Gürkan oturuyor. Düzenli olarak Samsun’da sahnelenecek müzikal, çeşitli etkinlikler vesilesiyle bütün Türkiye’yi dolaşmaya devam edecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN