Dünyaca ünlü davulcu John Hartman hayatını kaybetti

Dünyaca ünlü davulcu John Hartman hayatını kaybetti

The Doobie Brothers'ın kurucularından, dünyaca ünlü ABD'li davulcu John Hartman hayatını kaybetti. Ölümüyle hayranlarını yasa boğan 72 yaşındaki Hartman'ın ölüm nedeni açıklanmadı.

The Doobie Brothers'ın kurucularından ünlü davulcu John Hartman 72 yaşında yaşamını yitirdi. Grup, Hartman'ın ölümünü resmi sosyal medya sayfalarından duyurdu.

The Doobie Brothers, haberi “Bugün John Hartman’ı ya da bizim için Küçük John’u düşünüyoruz. John, Doobies’te geçirdiği süre boyunca vahşi bir ruh, büyük bir davulcu ve şovmendi. Ayrıca uzun yıllardır yakın bir arkadaştı ve grup kişiliğinin karmaşık bir parçasıydı” sözleriyle verdi.

John Hartman, 1970’lerin başından 1990’ların başına kadar rock grubuyla iki kez çalıştı.

JOHN HARTMAN KİMDİR?

Hartman, 1969’da Kuzey Kaliforniya’da solisti Tom Johnston ve daha sonra gitarist Pat Simmons ile tanıştıktan sonra grubu kurdu.

1971’de kendi isimlerini taşıyan ilk albümleri listelerde etkisini göstermese de ikinci stüdyo albümleri “Toulouse Street”, “Listen to the Music” ve “Jesus is Just Alright” gibi şarkılar sayesinde hayranların favorisi oldu. Albüm 1972’de Billboard 200 listelerinde 21 numaraya kadar yükseldi.

1979’da sekiz stüdyo albümünün ardından Hartman, Rolling Stone’un haberlerine göre gergin geçen bir Japon turnesinin ardından dokuzuncu albümleri “One Step Closer” yayınlanmadan önce gruptan ayrıldı.

On yıl sonra, 1989’da Hartman, “Cycles” albümü ve 1991’deki “Brotherhood” albümü için geri döndü ve bu defa da 1992’de tekrar gruptan ayrıldı.

2020’de Hartman ve grubun hayatta kalan diğer üyeleri Jeff ‘Skunk’ Baxter, Michael Hossack, Tom Johnston, Keith Knudsen, Michael McDonald, John McFee, Tiran Porter ve Patrick Simmons Rock and Roll Onur Listesi’ne alındı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN