Dünyanın en ilginç açık artırma satışı: Gorgozor rekor fiyata alıcı bekliyor

Dünyanın en ilginç açık artırma satışı: Gorgozor rekor fiyata alıcı bekliyor

Müzayede şirketi Sotheby's, yaklaşık 76 milyon yıl önce dünyada yaşamış T-Rex'le akraba olan Gorgozor iskeletinin bu ay New York'ta açık artırmaya çıkarılacağını duyurdu.

SELMAN CÖMERT

Müzayede şirketi, Gorgozor iskeletinin 28 Temmuz'da Sotheby's doğal tarih müzayedesinin en önemli parçası olacağını söyledi.

Gorgozor, akrabası Tyrannosaurus rex'ten 10 milyon yıl önce, Kretase Dönemi'nin sonlarında, bugünkü ABD'nin batı bölgesinde ve Kanada topraklarında yaşamış olan süper yırtıcıydı.

Sotheby's, satışa çıkarılacak numunenin 2018'de Montana, Havre yakınlarındaki Judith Nehri Oluşumu'nda keşfedildiğini söyledi. İskelet, yaklaşık 3 metre yüksekliğinde ve 6,7 metre uzunluğunda.

Müzayede evi, bilinen diğer tüm Gorgozor iskeletlerinin müze koleksiyonlarında bulunduğunu ve satışa sunulan iskeletin özel mülkiyet için mevcut tek örnek haline getirdiğini söyledi.

Sotheby's küresel bilim ve popüler kültür başkanı Cassandra Hatton, "Kariyerim boyunca, birçok istisnai ve benzersiz nesneyi tutma ve satma ayrıcalığına sahip oldum, ancak çok azı bu müthiş Gorgozor iskeleti gibi merak uyandırma ve hayal gücünü yakalama kapasitesine sahip" dedi.

Sotheby's, fosil için satış öncesi tahmini 5 milyon ila 8 milyon dolar arasında.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN