Ebeveynlere ergenlerle baş etme rehberi

Ebeveynlere ergenlerle baş etme rehberi

İstanbul Psikanaliz Derneği Kurucu Üyesi Talat Parman’ın günümüzde birçok anne ve babanın bocaladığı ergenlik üzerine analizlerinin yer aldığı ‘Ergenliğin Yüzleri’ kitabı Yapı Kredi Yayınları tarafından okura sunuldu.

SALİHA SULTAN

Türkiye’de psikanalizin kurumsallaşma sürecine şahitlik eden yazılarıyla tarihe kayıt düşen Parman, kitabında ergenliğin sarsıcı yüzüyle ancak erişkin yaşamın kriz dönemlerinde yüzleşebildiğimize dikkat çekerken, yaşamın acı tatlı sürprizlerini sağlıklı bir şekilde anlamlandırmamızı sağlayan analiz uğraşının bunu kolaylaştıran taraflarını öne çıkarıyor.

ergen.jpg

128 Sayfa-15 TL

İşte haftanın diğer dikkat çeken kitapları

KARANLIĞIN GÖKYÜZÜ HA SÖKÜLDÜ HA SÖKÜLECEK!

Şair ve KARAR yazarı Ömer Erdem’in 11’nci şiir kitabı ‘Güneş Kalır Bir Başına’ Everest Yayınları tarafından okura sunuldu. Yeni kitabında 41 şiirini okura sunan şair, ustalık döneminde de dünyaya, yaşama ve insanın yolculuğuna dair gözlemlerini sade soyutlamalarıyla dile getiriyor. Karamsarlığın, umutsuzluğun kol gezdiği günlerde şiirinin satır aralarını umudun habercisi güneşle aydınlatan Erdem, ‘Bu sabah güneşe çok iş düşecek’ şiirinde ise şöyle sesleniyor okuruna:

“Bu sabah güneşe çok iş düşecek

Isıtıp ışıtmak için karmaşık her şeyi

Hele ki iki yakası yırtılmış gökyüzü

Birazdan ha söküldü ha sökülecek”

mer-erdem.jpg

62 Sayfa-15 TL

HER DEVRİN SORUNU: YÖNETİCİ AHLAKI

Kaleme aldığı eserlerle İslam düşünce tarihini büyük ölçüde etkilemiş isimlerden biri olan İbn Teymiyye’nin es-Siyâsetü’ş-Şer’iyye fî Islâhi’r-Râî ve’r-Raiyye isimli çalışması, ‘Yöneticinin ve Yönetilenin İyiye Yönlendirilmesine Dair Şer’î Siyaset’ başlığıyla Timaş’ın akademi serisinden yayınlandı. Soner Duman’ın Türkçeye aktardığı eserde, İbn Teymiyye’nin özellikle din-siyaset ilişkisi, siyasîlerin olumlu ve olumsuz davranış tarzları, kamu görevi üstlenenlerin ahlakî vasıfları konusundaki orijinal tespit ve değerlendirmeleri dikkat çekiyor.

eri-1.jpg

216 Sayfa-50 TL

AFRİKA EDEBİYATININ TEMEL ESERLERİNE İNCELEME

Ahmet Sait Akçay’ın Modern Afrika Edebiyatı çalışması Hece Yayınları tarafından okura sunuldu. Akçay kitapta, Afrika edebiyatını başlangıcından bu yana en temel eserleriyle tartışmaya açıyor. İlk Afrika metinlerinden günümüze kadar edebiyattaki ana temaları, yönelimleri sorgulayan Akçay, gerek yerli dillerde gerekse Avrupa dillerinde boy veren romanları, öyküleri, şiir seçkilerini ve oyunları çözümlüyor. Kitapta mercek altına alınan isimlerden bazıları ise şunlar: Christopher Okigbo, Wole Soyinka, Chinua Achebe, Camara Laye, Amos Tutuola, Thomas Mofolo, Mongo Beti, J. P. Clark, Countee Cullen, Flora Nwapa, Ayi Kwei Armah, Ngũgĩ wa Thiong’o, Nella Larsen, Ben Okri, Francis B. Nyamnjoh, Nuruddin Farah, Wallace Thurman, Gabriel Okara, Langston Hughes, Harry Garuba, Chimamanda Ngozi Adichie, J. M. Coetzee, Andre Brink, Bessie Head ve Dambudzo Marechera.

modern.jpg

368 Sayfa - 48 TL

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN