Elif Şafak Costa kısa listesinde

Elif Şafak Costa kısa listesinde

Costa Kitap Ödülü’nün 20 kitaptan oluşan kısa listesi açıklandı. Elif Şafak’ın Kıbrıs’taki kültürel farklılıkları bir incir ağacının dilinden anlattığı 'The Island of Missing Trees' (Kayıp Ağaçlar Adası) kitabı roman dalında aday gösterildi.

SALİHA SULTAN

Britanya ve İrlanda’nın saygın edebiyat armağanlarından biri olarak kabul edilen ve bu yıl 50’nci yılını kutlayan Costa Kitap Ödülü’nün 2021 yılı kısa listesi açıklandı. Şiir, roman, ilk roman, biyografi ve çocuk olmak üzere beş farklı kategoride verilen ödüllerde Türk yazar Elif Şafak’ın 'The Island of Missing Trees' (Kayıp Ağaçlar Adası) roman dalında aday gösterildi. Şafak, Ağustos 2021’de İngiltere’de Penguin tarafından yayımlanan son romanında Kıbrıs’taki kültürel farklılıkları bir incir ağacının dilinden anlatıyor.

whatsapp-image-2021-11-24-at-07-11-58-copy.jpgCosta roman kategorisinin 2021 yarışmacıları Jessie Greengrass, Caleb Azumah Nelson ve Elif Şafak

Şafak’ın yeni romanı kısa listede Somali asıllı yazar Nadifa Mohamed’in ‘Fortune Men’, İngiliz yazarlar Claire Fuller’in ‘Unsettlet Ground’ ve Jessie Greengrass’ın ‘The High House’ romanlarıyla yarışıyor. Costa Kitap Ödülü kısa listesinde geçen yıl olduğu gibi bu yıl da kadın yazarlar ağırlıkta. 15 kadın yazarın bulunduğu kısa listede 5 erkek yazar yer alıyor.

30 bin Euro para ödülünün dağıtılacağı Costa’da kazananlar 1 Şubat 2022'de açıklanacak. İlki 1971’de verilen ödüllerde roman dalındaki ödülü geçen yıl Monique Roffey ‘The Mermaid of Black Conch’ adlı eseriyle kazandı.

Kısa listede yer alan diğer isimler kategorilerine göre şöyle:

ŞİİR:
Raymond Antrobus ‘All the Names Given’
Kayo Chingonyi ‘A Blood Condition’
Victoria Kennefick ‘Eat or We Both Starve’
Hannah Lowe ‘The Kids’

İLK ROMAN:
Caleb Azumah Nelson ‘Open Water’,
AK Blakemore ‘The Manningtree Witches’
Emily Itami ‘Fault Lines’
Kate Sawyer ‘The Stranding’

BİYOGRAFİ:
Arifa Akbar ‘Consumed: A Sister’s Story’
Ed Caesar ‘The Moth and the Mountain: A True Story of Love, War and Everest’
John Preston ‘Fall: The Mystery of Robert Maxwell’
Lea Ypi ‘Free: Coming of Age at the End of History’

ÇOCUK:
Anna Goodall ‘Maggie Blue and the Dark World’
Manjeet Mann ‘The Crossing’
Ross Montgomery ‘The Midnight Guardians’
Helen Rutter ‘The Boy Who Made Everyone Laugh’

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN