Emmy Ödülleri’nde bir ilk! Artık 'cinsiyetsiz' seçeneği olacak

Emmy Ödülleri’nde bir ilk! Artık 'cinsiyetsiz' seçeneği olacak

Uluslararası Emmy Ödülleri'nde bu yıl bir ilke imza atılıyor. Artık oyuncular adaylık belgeleri ve ödüllerinde 'cinsiyetsiz' kelimesinin kullanılmasını talep edebilecek.

Uluslararası Emmy Ödülleri bu yıl kadın ve erkek oyuncu kategorilerinde ‘cinsiyetsiz‘ seçenek sunarak bir ilke imza atıyor. Bundan böyle oyuncular adaylık belgelerinde ve ödül heykelciklerinde cinsiyetsiz ‘performer’ (oyuncu) kelimesinin kullanılmasını talep edebilecek.

Diken'de yer alan habere göre; Kararın kadın ve erkek cinsiyetlerine dayalı oyunculuk sınıflandırmalarını ortadan kaldırıma çağrılarına bir yanıt olarak alındığı belirtildi.

19 Eylül’de 73’üncü kez Emmy Ödülleri’ni dağıtacak Televizyon Akademisi açıklamasında ‘kadın oyuncu’ ve ‘erkek oyuncu‘ kategorilerinde başvuru için cinsiyet şartı aranmadığını hatırlatılarak “Artık adaylar ve kazananlar erkek veya kadın oyuncu başlıklı kategorilerde ‘icracı’ teriminin kullanılmasını talep edebilir” ifadelerine yer verildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN