En pahalı pikselin gizli sanatçısı İtalyan çıktı

En pahalı pikselin gizli sanatçısı İtalyan çıktı

Sokak sanatçısı Banksy gibi kimliğini gizleyerek ünlenen, pandemi sürecinin parlayan yıldızlarından NFT sanatçısı Pak’ın kimliği ortaya çıktı.

‘The Pixel’ eseri yaklaşık 1.5 milyon dolara satılarak tarihteki en pahalı piksel olmuş olan Pak’ın İtalyan dijital sanatçı Federico Clapis olduğu ortaya çıktı. Dijital sanatçı Twitter hesabından yaptığı ‘I’m Pak’ paylaşımıyla Pak olduğunu iddia etti. Pek çok kişi sanatçının Pak olduğuna inanırken, hem Pak hem de Clapis hesaplarının, çalışmalarını sergileme konusunda benzer yöntemler kullandığı görüldü.. Pak’ın bir koleksiyonu, Sotheby’s tarafından satışa sunulmuş ve toplamda 17 milyon dolar gibi astronomik bir rakama satılmıştı. Pak’ın hayran kitlesi sanatçıyı şimdiye kadar satılan en pahalı NFT’ler listesinde en üst sıraya çıkardı. Pak’ın en son projeleri LostPoets ve Merge projesi, toplamda 200 milyon doları aşmıştı. PAK Aralık 2020’de, NFT ile dijital eserlerini satarak dünyada 1 milyon dolar kazanan ilk sanatçı olmuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN