Fatih tuğralı vakfiye müzayededen geri çekildi

Fatih tuğralı vakfiye müzayededen geri çekildi

İngiltere’de Plakas Auctions Müzayede Evi tarafından 21 Ekim’de açık artırmaya çıkarılacağı belirtilen 559 yıllık Zağnos Paşa vakfiyesi müzayededen son dakikada geri çekildi. Bugün Londra’da satışa sunulacak olan Fatih Sultan Mehmet tuğralı vakfiyenin satışı canlı gerçekleşen müzayedede durduruldu.

SALİHA SULTAN

Vakıflar Genel Müdürlüğü önceki haftalarda vakfiyenin müzayedeye çıkacağı haberlerinin basına yansımasının ardından vakfiyenin İngilizlerin işgal sırasında İstanbul’dan kaçırıldığını belirterek, Türkiye’ye iadesi için Interpol’e başvurmuştu.

Müzayede evi vakfiyenin geri çekilme nedenini henüz açıklamazken, yaşananlar satışın Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün yaptığı başvuru üzerine mi durdu sorusunu akıllara getirdi.

ZAĞANOS PAŞA’NIN VAKFİYESİ

Balıkesir'de bulunan Zağanos Paşa Vakfı'nın kuruluş amacı ve kuruluş şartlarının yer aldığı Hicri 866 tarihli (1462) tarihli vakfiye fermanında Fatih Sultan Mehmet Han'ın tuğrası bulunuyor. 'Besmele' ile aşlayan ve Arapça el yazısı ve siyah mürekkeple yazılan vakfiyede ayrıca vakıf kurucularının isimleri bulunuyor. 114 santim uzunluğunda ve 20,5 santim genişliğindeki eserin açılış fiyatının 80 bin paund (980 bin TL) olduğu belirtiliyordu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN