Frida Kahlo'nun otoportresi müzayede rekoru kırdı

Frida Kahlo'nun otoportresi müzayede rekoru kırdı

Meksikalı sanatçı Frida Kahlo'nun eşi ressam Diego Rivera'nın yer aldığı otoportresi Salı günü müzayedede 34,9 milyon dolara satıldı. Bunun Latin Amerika'dan bir sanat eserine ödenen en yüksek fiyat olduğu açıklandı.

1949'da tamamlanan Kahlo'nun "Diego y yo" (Diego ve ben) New York'taki Sotheby's'deki açık artırmada ve kimliği belirsiz bir alıcıya satıldı. Müzayede evi, tablonun 34.9 milyon dolarlık rekor bir fiyata alıcı bulduğunu duyurdu.

Sotheby's müzayedecisi ve kıdemli direktörü Oliver Barker, ihaleyi açarken, "Bu, Kahlo'nun müzayedeye gelen en önemli eserlerinden biri ve bunun Sotheby's'de olması bizi heyecanlandırıyor" dedi.

Resim, gözleri dolan Kahlo'yu saçlarını salmış olarak gösteriyor ve Rivera'nın alnının üzerine gömülü üçüncü bir göz taşıyor.

1.jpg

Gençliğinde geçirdiği bir trafik kazasının ardından uzun süre yatalak kalan Kahlo, yaşadığı talihsizliği cesur renkli ve sembolik güçte eserlere dönüştürdüğü -çoğunlukla otoportre olmak üzere- yaklaşık 200 resim, eskiz ve çizim yaptı.

Kahlo, 1954'teki ölümünden sonra uluslararası üne kavuştu ve 1970'lerden sonra feminist bir ikon olarak yükseldi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN