Geleneksel sanata 10 bin eserle ilk adım

Geleneksel sanata 10 bin eserle ilk adım

Türkiye’de sayılı örneği bulunan ihtisas kütüphanesi olarak hizmet verecek Kazlıçeşme Sanat Kütüphanesi; resim, grafik ve geleneksel sanatlar temalarının ağırlıkta olduğu 10 bin eserle kapılarını araladı. Film gösterimleri ve mini konserlere de ev sahipliği yapacak kütüphanede, bilgisayarlarla veri tabanlarına ve 200 binin üstünde dijital kaynağa ulaşılabilecek.

Edebiyata, kültüre ve sanata ışık tutacak büyük bir adım... İhtisas kütüphanesi olarak hizmet verecek olan Zeytinburnu Kazlıçeşme Sanat Kütüphanesi, kapılarını tüm sanatseverler için araladı. Türkiye’de az sayıda örneği bulunan yeni ihtisas kütüphanesinde, resim, grafik, geleneksel sanatlar, fotoğraf, heykel, mimarlık, tasarım, tekstil, moda, sinema, tiyatro, müzik, arkeoloji dallarında 10 bini aşkın Türkçe ve yabancı eser yer alıyor. Eklenecek yeni kitap ve eserlerle daha da zenginleştirilmesi planlanan kütüphanede, bilgisayarlarla veri tabanlarına ve 200 binin üstünde dijital kaynağa ulaşılabilecek, sınırsız tarama hizmeti alınabilecek. Ayrıca film gösterileri ve mini konserlere de ev sahipliği yapması planlanan Kazlıçeşme Sanat Kütüphanesi, haftanın 7 günü akşam saat 22.00’a kadar açık olacak.

Kütüphanenin açılış töreninde konuşan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer “Kütüphanelerimizi ne kadar çok yaygınlaştırırsak, gençlerimizin kütüphaneye erişimini ne kadar kolaylaştırırsak, geleceğimizi de çok daha güvenli bir şekilde inşa etmiş olacağız. Milli Eğitim Bakanlığı olarak okullarımızdaki tüm kütüphaneleri okulların kalbi yapacağız. 2022 yılının sonuna kadar kütüphanelerimizdeki kitap sayısını 100 milyon adede ulaştıracağız” dedi. Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy ise yaptığı konuşmada, “Ülkemizde henüz az sayıda bulunan ihtisas kütüphanelerinden biri olarak kültürümüze hizmet edecek bu kütüphane, şu an itibarıyla resim, grafik, geleneksel sanatlar, fotoğraf, heykel, mimarlık, tasarım, tekstil, moda, sinema, tiyatro, müzik, arkeoloji dallarında 10 bini aşkın Türkçe ve yabancı kitaba sahip. Yeni kitap ve periyodiklerle de her geçen gün zenginleşiyor” ifadelerine yer verdi.

Lisansüstü, akademisyen ve sanatçıların kütüphaneden öncelikli olarak faydalanacağını belirten Arısoy “Kütüphanemizde, bilgisayarlarla veri tabanlarına ve 200 binin üstünde dijital kaynağa ulaşılabilecek, sınırsız tarama hizmeti alınabilecek. Burada söyleşi, film gösterimi ve mini konserler de düzenlenecek. ‘Kazlıçeşme Sanat Konuşmaları’ adıyla yapılmakta olan müzikli söyleşiler bu programların bir örneği. Her gün 22’ye kadar açık olacak kütüphanemiz, Marmara Denizi’ni gören terasında çay kahve içme imkânı da sunuyor. Tüm sanatseverleri kütüphanemize bekliyoruz” diye konuştu. Öte yandan, Kazlıçeşme Sanat’ın bir bölümü olan Sanat Kütüphanesi’nin dekorasyonu, özel olarak tasarlandı. Kütüphanede bir program çerçevesinde özel gösterimler, söyleşiler ve mini konserler düzenleniyor. Ziyaretçilere ilham vermek üzere salonun merkezine yerleşen piyano, içinde saklı duran sesleri açığa çıkaracak hünerli elleri bekler durumda. Yanındaki küre ise sanatın evrenselliğini sembolize ediyor. Kütüphanede çay kahve içmek isteyenler için gerekli donanım var.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN