Görülmüştür'ün yapımcılarından The Letter Room'a intihal suçlaması

Görülmüştür'ün yapımcılarından The Letter Room'a intihal suçlaması

Ödüllü Görülmüştür'ün yapımcıları, en iyi kısa film kategorisinde Oscar adaylığı bulunan The Letter Room hakkında intihal suçlamasında bulundu.

Başrolünde oyuncu Berkay Ateş'in yer aldığı ödüllü Görülmüştür ve en iyi kısa film kategorisinde Oscar adaylığı bulunan Elvira Lind filmi The Letter Room arasındaki benzerliklere ilişkin tartışmalar hala devam ediyor. 

3.jpg

11 Nisan'da, BirGün gazetesinden film eleştirmeni Vecdi Sayar'ın yazdığı bir köşe yazısı Görülmüştür'le Letter Room arasındaki benzerlikleri gösterdi. Cumhuriyet Gazetesi, konuya ilişkin haberi dünyaya duyurdu ve sinema eleştirmeni Kerem Akça filmi ucuz bir kopya olmakla suçladı.

5.jpg

"MALİ HAKLARA DA ZARAR VERİYOR"

Görülmüştür'ün yönetmeni  Serhat Karaaslan ve yapım ortakları, “Bu durumu sosyal medya paylaşımları ve film eleştirmenlerinden öğrendik. Türkiye / 90 Film Prodüksiyon, Almanya / Departures Film ve Fransa / Silex Films'teki ortak yapımcılarımızla birlikte yasal seçeneklerimizi değerlendiriyoruz. Herhangi bir mali pazarlık girişimimiz olmadı. Avukatımızın onlara söylediği şudur: Makul bir şüphenin ötesinde, bu sadece ahlaki hakların ihlaliyle ilgili bir mesele değildir, aynı zamanda filmin mali haklarına da zarar veriyor" dedi.

1-001.jpg

BAŞROLDE BERKAY ATEŞ VAR

Hapishane sansürü ve mahkumların mektuplarını okumak ve sakıncalı kısımları karartmakla görevli, yazar olma hevesindeki Zakir'i Görülmüştür filminde Berkay Ateş canlandırıyor.

2.jpg

Duyarlı Zakir, bir mahkumun karısına, kocasına yazdığı mektuplar yoluyla takıntılı hale geldiğinde durum gergin bir hal alır. Karaaslan, filmi 2015'te Cannes Cinéfondation da dahil olmak üzere birkaç laboratuvarda geliştirdi. ABD'de 2016'da bir Bağımsız Film laboratuvarı sırasında, filmden bir sahneyi İngilizce olarak çekti.

4.jpg

Filmin prömiyeri 2019'da Karaaslan'ın Avrupa ve Akdeniz Film Eleştirmenleri Federasyonu'ndan bir ödül kazandığı Karlovy Vary'de yapıldı.

7.jpg

IndieWire sitesi yorum için Lind'e ulaştığında, bir temsilcisi şu ifadeyi sundu:

"Letter Room, bağımsız olarak tasarlanmış orijinal bir çalışma. Türk avukatlar maddi tazminat talebinde bulunana kadar, Letter Room'a dahil olan hiç kimse bu filmi izlememişti ve haberi de yoktu."

6.jpg

Letter Room, Bobbi Jene belgeselini yönetmesiyle tanınan Lind'in ilk kısa filmi.

8.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN