Güneştekin’in barışa uzanan renk alfabesi

Güneştekin’in barışa uzanan  renk alfabesi

Ahmet Güneştekin’in ‘Yedigören’in Alfabesi’ adlı sergisi 8 Aralık’ta DG Art Project tarafından DG Art Galeri Piyalepaşa’da açıldı.

DG Art Project’in kurucusu Dursun Gündoğdu’nun ev sahipliğinde ve sanatçı Güneştekin’in katılımıyla gerçekleşen sergi açılışına, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin’in yanı sıra iş, sanat ve cemiyet dünyasından birçok önemli isim katıldı.

Sanatçı Güneştekin, açılışta yaptığı konuşmasında “Ben sanatımı yedi form, yedi renk, yedi ses ve yedi bölümden oluşan bir renk alfabesi olarak ifade ediyorum. Buna da Yedigören’in Alfabesi diyorum” dedi. Güneştekin Vakfı işbirliği ile gerçekleşen serginin galerinin açılış sergisi olduğunu vurgulayan Güneştekin, “Kainatın yaratılışından itibaren insanlığın ölümsüzlük, dostluk, sevgi, barış için verdiği mücadeleyi anlatıyor. Dilerim sanata kıymet veren ve sanatı destekleyen Dursun Gündoğdu gibi isimler çoğalır” diye konuştu.

Sergi, sanatçının mitoloji anlayışını gösteren farklı disiplinlerden çalışmalarını bir araya getiriyor. Küratörlüğünü Şener Özmen’in üstlendiği sergide sanatçının zamansal ve uzamsal karmaşıklığı ifade eden heykelleri, yüzeye hareket yanılsaması verdiği boyutlu eserleri, yorumlayıcı bir strateji olarak mitosları kullandığı tuval işleri ve çoklu hikayelerin dokunsal deneyimlerle anlatılmasını sağladığı kırkyamaları sergileniyor.

Sergi, 4 Şubat 2023 tarihine kadar Piyalepaşa’da bulunan DG Art Galeri’de ziyaret edilebilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN