Günlük gerçekliğe can veren rengarenk portreler

Günlük gerçekliğe can veren rengarenk portreler

Ressam Müslüm Teke’nin ‘Açık Yüz’ sergisi Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde açıldı. Küratörlüğünü Mehmet Lutfi Şen’in üstlendiği sergide sanatçının son iki yıllık pandemi döneminde yaptığı çalışmalarından özel bir seçki yer alıyor.

Küratör Şen, Zeytinburnu Belediyesi’nin ev sahipliğinde sanatseverlerle buluşan sergi için hazırlanan katalogda sanatçının eserlerini şu ifadelerle sunuyor:

“Sergi, resmin başlangıç zamanlarından günümüze vazgeçilemez teması portrelerden oluşuyor. Ressamların zanaat yaptığı yevmiye ile çalıştı yüzyıllardan bugüne her zaman portre var. Her ressamın yolu bir yerde portreden geçiyor aynı zamanda. Bu başat alanda var olmak, özgün olmak, çağdaş bir sanatçı olarak yer tutmak oldukça zordur. Ressam Müslüm Teke’nin portreleriyle karşılaştığımda ötelediği günlük geçeklikte açık edilen çağdaş insan yüzleri beni etkiledi. Projenin ismi “Açık Yüz” buradan doğdu. Müslüm birçok ressamın yaptığı portre resme hiç kimsenin yapmadığı bir biçimde can veriyor.”

Sergi, 13 Şubat 2022’ye kadar her gün 10.00 ile 20.00 saatleri arası görülebilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN