Hızlı ve Öfkeli 9, bayrağı Black Widow'a teslim etti

Hızlı ve Öfkeli 9, bayrağı Black Widow'a teslim etti

Pandemi döneminde gişe rekorları kıran “Hızlı ve Öfkeli 9: The Fast Saga”, bayrağı vizyondaki ilk hafta sonunda 80 milyon dolarlık hasılat elde eden Marvel filmi “Black Widow”a teslim etti.

Marvel filmi “Black Widow”, vizyondaki ilk hafta sonunda 80 milyon dolarlık hasılat elde ederek pandemiden bu yana en büyük gişe rekorunu kırdı. Başrolünde Scarlett Johansson'ın yer aldığı film, Marvel Sinematik Evreni'nin sinema salonlarında ve abonelerin 30 dolar karşılığında kiralayabileceği Disney Plus'ta aynı anda açılan ilk filmi oldu.

Beyazperde'nin haberine göre, Disney, "Black Widow"un dünya çapında Disney Plus Premier Access tüketici harcamalarında 60 milyon dolardan fazla gelir elde ettiğini bildirdi. Cate Shortland'ın yönetmenliğini üstlendiği film, 46 uluslararası bölgeden 78 milyon dolar daha topladı ve küresel gişe hasılatını 158 milyon dolara çıkardı. Gişe hasılatı, Disney Plus geliriyle birleştiğinde, filmin son hafta sonu hasılatı 215 milyon dolara ulaştı.

Pandemi döneminde gişe rekorları kıran ve Universal'ın önceki rekorunu elinde tutan “Hızlı ve Öfkeli 9: The Fast Saga”, 10.8 milyon dolarla ikinci sırada yer aldı. Başrolünde Vin Diesel'in yer aldığı aksiyon devam filmi üç hafta önce beyazperdede gösterime girdiğinden beri Kuzey Amerika'da 141 milyon dolar hasılat elde etti. Film, uluslararası gişede ise 400 milyon doları geçerek küresel toplamını 541,8 milyon dolara çıkardı.

Universal ayrıca, “Patron Bebek: Aile İşi” (8,7 milyon dolar) ve “The Forever Purge” (6,7 milyon dolar) ile yurt içi gişe listelerinde üçüncü ve dördüncü oldu. “Patron Bebek”in devamı ve son “Purge” filmi 4 Temmuz tatil hafta sonunda sinemalarda gösterime girdi ve şimdi sırasıyla 34,7 milyon dolar ve 27,4 milyon dolar topladı. Paramount'un “Sessiz Bir Yer” filminin devamı ise 3 milyon dolarla beşinci sırayı alarak yurt içi rakamını 150 milyon dolara çıkardı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN