Hollywood Bollywood yarışında son koşu

Hollywood Bollywood  yarışında son koşu

Sinemalarda ikisi yerli 6 yeni yapım vizyonda. Filmlerde, 1995’te 6 ödülle Oscar’a damga vuran, Tom Hanks’in unutulmaz koşu sahnesiyle hafızalara kazınan ‘Forrest Gump’un Bollywood yorumu ‘Laal Singh Chaddha’ öne çıkıyor. Sinemanın kült yapımını Hindistan kültürü üzerinden yeniden beyazperdeye taşıyan filmde Aamir Khan, Kareena Kapoor, Shah Rukh Khan, Mona Singh gibi usta oyuncular rol alıyor. Yıllardır Hollywood’la yarışan Bollywood sineması son koşuya 1990’lar klasiğiyle çıkıyor.

SALİHA SULTAN

Türkiye’de sinema salonlarında bugün ikisi yerli 6 yeni film vizyona giriyor. Vizyon takviminde, Tom Hanks’in başrolde olduğu 6 Oscar ödüllü 1994 Hollywood yapımı ‘Forrest Gump’ın Bollywood yorumu ‘Laal Singh Chaddha’ öne çıkıyor. Bollywood sinemasının yıldız oyuncularının rol aldığı film, 1990’lar klasiğini Hindistan kültürü üzerinden yeniden beyazperdeye taşıyor. Hint sinemasının dünyaca meşhur oyuncuları Aamir Khan ile Kareena Kapoor’un başrollerde bir araya geldiği ‘Laal Singh Chaddha’, 1990’lar klasiği hikayeyi Hindistan kültürüyle harmanlıyor. ‘Süperstar’ filmiyle parlayan Advait Chandan’ın yönetmenliğini yaptığı film, Laal (Khan) ve bekar annesi arasındaki eşsiz bağ üzerine kurulmuş bir çocukluk hikayesi ekseninde, hayatın birçok zorluğunun üstesinden gelen Laal’in sevgisini, masumiyetini ve kaderini izleyiciye aktarıyor. Laal karakterine Khan’ın hayat verdiği filmde, Bollywood filmlerinin sevilen oyuncuları Shah Rukh Khan, Mona Singh gibi isimler de rol alıyor.

12kr2-mans-ana.jpg

İlk görüşte aşk hikayesi

Haftanın diğer bir yabancı yapımı, Bir Film’in yapımcılığını üstlendiği Sıradaki Şarkı (Press Play), 85 dakikalık romantik bir aşk hikayesini konu ediniyor. Film, ölümcül bir kazanın ardından Laura’nın, karışık kasetlerinin onu zamanda geriye götürebileceğini keşfetmesi sonucu hayatının aşkını kurtarmaya çalışmasını anlatıyor. Dennis Mojen, Emilia Schüle, Svenja Jung, Ken Duken, Anatole Taubman gibi oyuncuların rol aldığı romantik komedi ‘Aşk ve Savaş’ın yönetmen koltuğunda da Martin Schreirer oturuyor. Film, savaştan döndükten sonra setlerde çalışmaya başlayan Emil ile Fransız dansçı Milou arasında yaşanan ilk görüşte aşk hikayesini izleyiciye aktarıyor.

12kr2-ask-ve-savas.jpg

Ailece sinemaya gitmeyi düşünenlere

Bu hafta ailece sinemaya gitmek isteyenler ise yerli yapım ‘Masal Şatosu: Gizemli Misafir’ filmini tercih edebilir. Keyifli bir fantastik öyküye sahip yerli yapım Burak Kuka’nın yönetmenliğinde vizyona giriyor. Film, büyük bir parti hazırlığında olan Neşe ve arkadaşlarının bir hata sonucu hafızası silinen, masal diyarından gelen bir prensle tanışmalarıyla dahil oldukları eğlenceli serüveni anlatıyor..

Korku filmi tutkunlarına bu hafta vizyonda iki seçenek var. Uğur Kaplan’ın yönettiği yerli yapım Ma-Şer, sosyal antropoloji konularından biri olan ‘büyü’ meselesi üzerine tez yazmaya karar veren üniversite öğrencisi Hande’nin yaşadığı gerilimleri izleyiciye aktarıyor. Yabancı yapım ‘Korku Evi’ ise geçmişte ailesini rahatsız eden kötülüklerin serbest kalmasına neden olan iki kız kardeşin hikâyesini konu ediyor.

12kr2-masal-satosu.jpg

Khan, vizyon öncesi ülkesinde boykot edildi

Laal Singh Chaddha’ vizyon öncesi Hindistan’da boykot çağrılarıyla gündeme geldi. 2015’teki röportajında eşi ve çocuklarının güvenliği için Hindistan’dan ayrılmayı düşündüğünü söyleyen Amir Khan’ın, “Ülkemiz çok hoşgörülü ama kötü niyet yayan insanlar var” ifadelerinden hareket eden boykotçular, Hindistanlılara filmi izlememeleri çağrısında bulundu. Oyuncu Khan Salı günü sosyal medya hesabından boykotçulara hitaben şunları yazdı: “Birini herhangi bir şekilde incitmişsem, pişmanım. Kimseyi incitmek istemiyorum. Filmi izlemek istemiyorum diyenlerin fikirlerine saygı duyarım. Yine de insanların gidip filmi izlemesini isterim çünkü bu bizim aşk dolu bir emeğimiz. Birçok insan bu film için çok çalıştı ve umarım insanlar bundan hoşlanır.” Khan’ın yazdıklarının ardından on binlerce hayranı oyuncuyu destekleyerek, boykota karşı çıktı. Filmin ön gösterimini izleyen eleştirmenler ise ‘Bay Mükemmeliyetçi Aamir Khan’ın yine muhteşem bir performans ortaya koyduğunu vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN