Hollywood çalışanları kazan kaldırdı

Hollywood çalışanları kazan kaldırdı

Hollywood’da yüzlerce prodüksiyon durma noktasına gelecek: Uluslararası Tiyatro Sahnesi Çalışanları İttifakı, ABD’deki 60 bin film ve TV işçisinin düşük ücret ve uzun çalışma saatleri nedeniyle 18 Ekim Pazartesi günü grev yapacağını açıkladı.

ABD’de film ve televizyon ekiplerini temsil eden Uluslararası Tiyatro Sahnesi Çalışanları İttifakı (IATSE), üyelerinin adil ve güvenli şartlarda çalışma taleplerinin kabul edilmemesi durumunda greve gideceğini açıkladı.

Stüdyolarda düşük ücretle çalışan 60 bin üyenin dinlenme ve yemek molaları konusunda anlaşma ve ücretlerde iyileşmeye varılamaması halinde 18 Ekim’de greve gidileceği bildirdi.

Tarihinde ilk kez grev kararı veren IATSE iletişim Direktörü Jonas Loeb, sendika üyelerinin stüdyolarda uzun saatler çalıştığını, nöbetler arasında ve yemek molalarında ise yeterince dinlenemediğini ifade etti. Loeb, Kovid salgınından sonra ise çalışma şartlarının daha da kötüye gittiğini, grev kararının üyelerin yüzde 98’inin katılımıyla yapılan bir oylama ile alındığını kaydetti.

128 yıl önce kurulan IATSE’nin setlerde kamera arkasında çalışan görüntü yönetmenleri ya da kameramanlardan ışıkçılara birçok meslek kolundan üyesi bulunuyor. Olası bir grevin Hollywood dahil olmak üzere Kuzey Amerika’daki film ve televizyon prodüksiyonlarını ve pandemi kısıtlamalarından sona işlerine yeni yeni dönen endüstri çalışanlarını da etkilemesi bekleniyor. Greve gidecek iş kolları arasında marangozlar, kuaförler ve tasarımcılar da bulunuyor.

ABD ve Kanada’da toplamda 180 bin üyesi bulunan sendikanın yöneticileri hala Netflix, Disney ve Warner Bros gibi büyük stüdyolarla görüşmelere devam ediyor. Televizyon ve sinema yazarları sendikası Amerikan Yazarlar Birliği’nin 2007’deki grevi 100 gün sürmüştü. Grevin, sinema endüstrisinin merkezi Los Angeles’ın ekonomisine 1,5 milyar dolar zarar verdiği belirtilmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN