İlk kez sanatseverlerle buluştu: Bir küratörün 30 yıllık yolculuğundan meyveler

İlk kez sanatseverlerle buluştu: Bir küratörün 30 yıllık yolculuğundan meyveler

Küratör Mehmet Lütfi Şen’in 30 yılda bir araya getirdiği eserlerden oluşan ‘Sanathane Resim ve Heykel Koleksiyonu’ sergisi Artizan Sanat’ta ilk kez sanatseverlerle buluştu.

Sergide, Burhan Doğançay’ın ‘Kurdeleler’, Süleyman Saim Tekcan’ın ‘At’nağme’ serilerinden birer eserin yanı sıra Avni Arbaş, Abidin Dino gibi Türk sanat tarihine yönü veren sanatçıların eserleri görülebiliyor. Sergide Ali Laga, Bedri Karayağmurlar, Erol Kılıç, Musa Güney, Tolga Boztoprak, Müslüm Teke, Gülşah Özbek Çalık, Burhan Ersan, Erdem Uçkan, Leyla Sabah, Hanife Sevinç, Feride Dayanç, Orhan Onuk, Nihal Güres, Kenan Türkmen, Cihat Hıdır, Yavuz Meyveci, Nilgün Ayşecik Çevik, Yusuf Arslan gibi sanatçılara ait 23 eser yer alıyor.

Sergi kapsamında, resim koleksiyonuyla birlikte Sanathane’de üretilen heykel çalışmalarından bir seçki de ziyaretçilere sunuluyor. Beyoğlu’nun yeni kültür sanat mekanı Artizan Sanat’taki sergi 17 Aralık tarihleri arasında Mis Sokak 3 Numara’da görülebilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN