İranlı yönetmen Panahi cezaevinde Kovid’e yakalandı

İranlı yönetmen Panahi cezaevinde Kovid’e yakalandı

İranlı yönetmen Cafer Panahi tutuklu olduğu cezaevinde Kovid’e yakalandı. Tedavi için cezaevi dışındaki bir hastaneye gönderilme talebi reddedilen Panahi, Tahran’daki bir hapishanede karantinaya alındı.

SALİHA SULTAN

11 Temmuz’dan beri cezaevinde tutuklu bulunan İranlı yönetmen Cafer Panahi koronavirüse yakalandı. İran İnsan Hakları İzleme Örgütü’nün duyurduğu habere göre, Panahi, şiddetli ateş ve titreme ile cezaevi yetkililerinden kendisini tedavi için cezaevi dışındaki bir hastaneye göndermelerini istedi, ancak talebi reddedildi. Panahi’nin eşi Tahereh Saeedi’nin eşinintedavi için hastaneye nakledilmesi için çabaladığı belirtildi. 27 gündür İran’da hapishanede bulunan Panahi, gözaltına alınan İranlı film yapımcıları Mohammad Rasoulof ve Mostafa Aleahmad’ın sağlık durumlarını ve nerede olduklarını sormak için gittiği savcılıkta tutuklanmıştı. Panahi’nin durumlarını araştırdığı İranlı yönetmenler ise 23 Mayıs’ta Abadan kentindeki 43 kişinin hayatına mal olan 10 katlı Metropol binasının çökmesinin ardından ülkede düzenlenen protestolar nedeniyle tutukluydu. Panahi’nin tutuklanması bütün dünyada tepki toplamış, Cannes, Berlin gibi sayfın festivallerin yönetimleri İran hükümetine sanatçıları serbest bırakması çağrısında bulunmuştu. -

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN