İstanbul’da dört bin eserlik sanat şöleni

İstanbul’da dört bin eserlik sanat şöleni

İstanbul’un yeni sanat etkinliği ‘ArtContact İstanbul Çağdaş Sanat Fuarı’ başlıyor. 26-29 Mayıs tarihleri arasında ikincisi düzenlenen fuarda, Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nin 11 bin metrekarelik kapalı alanında yurt içinden ve dışından yüzlerce sanatçının 4 bin eseri sergilenecek. Dijital sanat eserlerinin de yer alacağı fuar, ayrıca bsöyleşi, panel, sempozyum ve dinletileriyle de pandemide özlenen sanat rüzgarını İstanbul’da yeniden estirecek.

SALİHA SULTAN

Yurt içinden ve dışından binlerce sanatçının 4 bin eseri İstanbul’un yeni uluslararası çağdaş sanat etkinliği ‘ArtContact İstanbul Çağdaş Sanat Fuarı’nda görücüye çıkıyor. ArtAnkara Çağdaş Sanat Fuarı’na da imza atan ATİS Fuarcılık tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen fuar, geçen yılki pandemi yasaklarının gölgesinden kurtuldu. Bu yıl da Yenikapı’daki Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nin 11 bin metrekarelik kapalı alanında gerçekleşecek fuara Rusya, Kore, İspanya, Azerbaycan, İran, Kırgızistan ve Türkiye gibi ülkelerden yüze yakın galeri aracılığıyla 30 farklı ülkeden sanatçıların eserleri yer alacak. Resim, heykel, seramik, video, performans, dijital art gibi farklı sanat alanlarını barındıran fuar süresince 18 sanat söyleşisi gerçekleştirilecek. Fuar kapsamında ayrıca Hacettepe Üniversitesi Uluslararası Macsabal İpek Yolu Sempozyumu da düzenlenecek. Birçok müzik dinletisinin ve atölye çalışmasının da eşlik edeceği dört günlük fuarda, Fatih, Eyüp, Beylikdüzü, Eskişehir Tepebaşı, Beşiktaş ve Şişli belediyeleri de etkinlikler düzenleyecek. Beşiktaş Belediyesi’nin fuar alanında kuracağı bir duvarda, grafiti sanatçıları tarafından boyanacak ve ortaya çıkacak çalışma daha sonra Beşiktaş’taki parklara taşınacak. Ulaşım kolaylığı nedeniyle sanatseverlerin uğrak mekanına dönüşecek fuar her gün Yenikapı’daki Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde 10:00 ile 20:00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. Fuarın ziyarete açık olduğu saatlerde Yenikapı Metro istasyonu ve fuar alanı arasında her 15 dakikada bir ücretsiz servisler hizmet verecek. Fuarın bu yılki bilet fiyatları ise yetişkinler için 50 TL, öğrenciler için ise 25 TL olarak satışa sunuldu.

PANDEMİ SÜRECİNDEKİ DİJİTALLEŞME FUAR MASASINDA

Fuarın ilk gününde saat 13.00’da sanatçı Beyza Boynudelik ‘Bugünün Kodlarını Çağdaş Sanat Üzerinden Okumak’ başlıklı bir söyleşi gerçekleştirecek. Medipol Üniversitesi’nden Doç. Dr. Işıl Savaşer de ‘Pandemi Sürecinde Dijitalleşme ve Sanat’ başlığı üzerine konuşacak. Heykel sanatçısı Şule Ağyar da saat 16.00’da ‘Sanat ve Mühendislik’ üzerine bilgilerini paylaşacak. Saat 17.30’da ise Zafer Bilgin’in yönetimindeki panelde ‘Büyük Tarihsel Dönüşümler ve Sanat’ başlığı masaya yatacak. Panelde, Trakya Üniversitesi’nden Prof. Dr. Engin Beksaç, Mimar Sinan Üniversitesi’nden sanatçı Prof. Dr. Caner Karavit, İstanbul Üniversitesi’nden Prof. Dr. Seyit Yöre, mimar ve yazar Doğan Hasol ve sinema eleştirmeni-yazar Atilla Dorsay konuşmacı olacak.

16.jpg

BİR GALERİDE 18 SANATÇI

Fuara Türkiye’den İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa gibi çeşitli illerden birçok sanat galerisi katılacak. Çağdaş Türk sanatının birçok usta ismini bünyesinde barındıran Arda Sanat Galerisi ise fuara 18 sanatçının çalışmalarıyla katılıyor. Fuarın 19A ve B20 numaralı stantlarında ziyaret edilebilecek olan Arda Sanat Galerisi’nin duvarlarında Reyhan Abacıoğlu, Onur Arıkan, Azamat, Sema Barlas, Engin Beyaz, Şenol Bora, Soner Çakmak, Devrim Erbil, Güler Genç, Mahir Güven, Ekrem Kadak, Fevzi Karakoç, Evren Karayel, Zafer Malkoç, Zekai Ormancı ve Şerif Sümer’in son dönem eserleri sergilenecek. Çalışmalarında zamanı, kendine özgü teknik ve üslubuyla somutlaştırarak çağdaş Türk resminde öne çıkan ressam Mustafa Albayrak da eserlerini Arda Sanat standında ziyaretçilerin beğenisine sunacak. Sanatçının, modern çağda bireyin yalnızlık ve metropoldeki hızlı yaşam sorununa çarpıcı bir şekilde ışık tuttuğu eserleri görülmeye değer.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN