İstanbullu sinefillere özledikleri eski sahne

İstanbullu sinefillere özledikleri eski sahne

İstanbul’da Anadolu yakasının başlıca kültür sanat noktalarından biri olan, pandemi döneminde kapanan Cadde Bostan Kültür Merkezi’ndeki CKM Sineması’nın salonları yenilenerek tekrar açıldı. Bağdat Caddesi ve etrafındaki bölgenin önemli mekanlarından biri olan sinemada, hem vizyon filmleri hem de Başka Sinema’nın sinefiller tarafından ilgiyle takip edilen özel gösterimleri izlenebilecek.

İstanbul’da Anadolu yakasının başlıca kültür sanat mekânlarından biri olan Caddebostan Kültür Merkezi’nde yer alan CKM Sineması yeniden açıldı. Uzun yıllardır Cinemaximum tarafından işletilen CKM Sineması pandemi döneminde kapanmış, Bağdat Caddesi ve etrafındaki bölge sinemasız kalmıştı.

Geçmişte yazlık Budak Sineması olarak bilinen alanda 2005’te yapımı tamamlanan CKM Kültür Merkezi çatısı altında İstanbullularla buluşan sinema, 13 Ocak’ta Kadıköy Belediyesi tarafından yeniden açıldı. Yapılan tadilat çalışmalarının ardından yeni yüzüyle sinemaseverlerle buluşan CKM Sineması’nda hem vizyon filmleri hem de Başka Sinema’nın sinefiller tarafından ilgiyle takip edilen özel gösterimleri izlenebilecek.

CKM Sineması’nın ilk hafta programında usta yönetmen Jerzy Skolimowski’nin 2022 Cannes Film Festivali’nden Jüri Büyük Ödülü ve En İyi Özgün Müzik ödüllerine layık görülen ‘Aİ’ filmi; dünya prömiyerini 75’inci Cannes Film Festivali’nde yapan, yönetmen ve senarist Emin Alper’in Avrupa Film Akademisi, Med Film Festivali, Antalya Altın Portakal, Ankara Film Festivali gibi önemli ödüllerinin sahibi son filmi ‘Kurak Günler’; Guy Ritchie tarafından yönetilen ve Ritchie, Ivan Atkinson ve Marn Davies tarafından yazılan yeni bir Amerikan casus aksiyon komedi filmi ‘Servet Operasyonu’; Mor ve Ötesi’nin geçen yılki stadyum konseri filmi ‘Tamiri Mümkün’ gibi bir çok vizyon film yer alıyor. Vizyon filmlerinin yanı sıra başka sinema özel gösterimleri de CKM Sineması programında yerini aldı:

Güneş Sonrası, Tiyatro Başka Sinemada: Prima Facia, Close, Aşk – Mark – Ölüm, Cennetten Gelen Çocuk filmleri sinemaseverlere sunuluyor. Filmlerin biletleri yetişkinler için 100, öğrenciler için 90 TL’den satışa sunuldu. Halk günü olan Çarşamba günü ise yetişkinler 90, öğrenciler 80 TL fiyatlarla film izleyebilecek. Film takvimi, CKM Sineması’nın sosyal medya hesabından takip edilebilir.

ktp.jpg

KİTABEVİNE UĞRAMADAN GEÇMEYİN

CKM Sineması’na gidenler kültür merkezinde bulunan Kültür Yayınlar Kitabevi’ni de ziyaret edebilir, gösterim saatini beklerken kitabevinde vakit geçirebilir. Merkezin giriş katında yer alan kitabevinde yediden yetmişe herkesin ilgisini çekecek birçok kategoride kitaplar, Kadıköy temalı özel tasarım hediyelik ürünler yer alıyor. Kitabevinde ayrıca sık sık yazarlarla okurları buluşturan söyleşi ve imza günleri düzenleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN