İzmir Uluslararası Film ve Müzik Festivali'nde ödüller sahiplerini buldu: İzmir’de zafer ‘Sen Ben Lenin’in

İzmir Uluslararası Film ve Müzik Festivali'nde ödüller sahiplerini buldu: İzmir’de zafer ‘Sen Ben Lenin’in

İzmir Film ve Müzik Festivali’nde ödüller sahiplerini buldu. En iyi filme verilen Kristal Filamingo ödülü Tufan Taştan’ın ‘Sen Ben Lenin’ filmine, ‘En İyi Yönetmen’ ödülü de ‘Kerr’ filmiyle Tayfun Pirselimoğlu’na verildi. ‘En İyi Erkek Oyuncu’ ödülleri ‘Beni Sevenler Listesi’ndeki rolüyle Halil Babür ve ‘Kumbara’daki rolüyle Murat Kılıç arasında paylaştırıldı. ‘En İyi Kadın Oyuncu’ ödülü ise Kumbara filmindeki rolüyle Gülçin Kültür Şahin’in oldu.

SALİHA SULTAN

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl ikincisini düzenlediği İzmir Film ve Müzik Festivali, on gün boyunca Türk sinemasının önemli isimlerini ağırladı. Sinema ve müzik ilişkisine odaklanan festival 120 filmlik zengin bir gösterim programıyla, 7 ayrı mekanda İzmirlilerle buluştu. Festivalin ödülleri ise Pazar akşamı Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde düzenlenen ödül töreninde sahiplerini buldu. Festivalin ulusal uzun metrajda ‘En İyi Film’e verilen Kristal Filamingo ödülü Tufan Taştan’ın ‘Sen Ben Lenin’ filmine verildi. Taştan, ödül konuşmasında şunları söyledi: “Bir Ankaralı olarak İzmir’e çok teşekkür ediyorum. Çok değerli bir ödül, bu jüriden almak ayrıca değerli. Öyle günlerden geçiyoruz ki hani buradan neyi ansam, kime selam söylesem ya da hangi hikayeyi anlatsam biraz eksik kalacak gibi geliyor bana. O yüzden bu ödülü bugünlerde karanlığı görenlere, karanlıkta görenlere ve karanlığa rağmen şarkı söylemeye devam edenlere ithaf ediyorum” dedi. ‘En İyi Yönetmen’ ödülünü ise ‘Kerr’ filmiyle Tayfun Pirselimoğlu aldı. Festivalin ‘En İyi Erkek Oyuncu’ ödülleri Beni Sevenler Listesi’ndeki rolüyle Halil Babür ve Kumbara filmindeki rolüyle Murat Kılıç arasında paylaştırıldı. ‘En İyi Kadın Oyuncu’ ödülü de Kumbara filmindeki rolüyle Gülçin Kültür Şahin’e verildi.

16.jpg

Oyuncu Şenay Gürler’in sunumuyla gerçekleşen ödül töreninde konuşan Festival Yönetmeni Vecdi Sayar yorucu ama heyecan verici bir festival yaşadıklarını kaydederek ‘Sayın Başkanımız Tunç Soyer ile ortak rüyamız bu kenti sinema kenti yapmak. Bu adımlardan bir tanesi bu, daha farklı etkinliklerde birçok iyi sinemacıyı burada görmeye devam edeceğiz’ dedi. Festivalin en önemli taraflarından birinin film gösterimlerinin yanı sıra atölye çalışmaları olduğunu belirten Sayar, “İzmirliler bu festivali sahiplendi, sinema salonları doluydu, hatta salonların küçüklüğünden şikayet ettiler, İzmir’in artık daha büyük salonlara ihtiyacı var” diye konuştu.

17.jpg

‘İZMİR SİNEMANIN MERKEZİ OLACAK’

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de, şunları kaydetti: “Tarih boyuncu kültür sanat alanında sayısız eser üretmiş ve bu mirası bugüne taşımış İzmir, çok saygın bir festivale ev sahipliği yaptı. Nebil Özgentürk festival için ‘İzmir çok şanslı’ diye yazmış. Evet, İzmir çok şanslı. Biz bu çıtayı yükseltmeye kararlıyız, istiyoruz ki İzmir’in her sokağı sinema ve müziğin büyüsü ile hemhal olsun. İstiyoruz İzmir sinema dünyasının merkezlerinden biri olsun. Bu sebeple sadece festivalle kalmayacağız. İzmir çok yakında hem platosu hem sinema ofisiyle sinemanın merkezi bir şehir olacak.”

NECİP SARICI ve ATİLLA DORSAY’A EMEK ÖDÜLLERİ

Törende Emek Ödülleri de sahiplerini buldu. Türk sinemasının öncü isimlerinden Necip Sarıcı ve sinema yazarı Atilla Dorsay ‘a verildi. Kazananlar ödüllerini Tunç Soyer, Salih Güney, Biket İlhan, Ercan Kesal gibi isimlerden aldı. Törende İtalyan sanatçılar Marta Porra, Federica Torbidoni, Giannina Guazzaroni ve Deborah Vico’dan oluşan Nino Rota Ensemble müzik grubunun sinema dünyasının kült filmlerinin müziklerini seslendirdi.

FESTİVALİN 'EN İYİLERİ'

En İyi Film: Sen, Ben, Lenin (Tayfun Taştan)
En İyi Yönetmen: Tayfun Pirselimoğlu Kerr (Jüri Özel)
En İyi Özgün Beste: Kerr (Nikos Kypourgos)
En İyi Özgün Film Şarkısı: Sen Ben Lenin (Ahmet Abi şarkısı ile Barış Diri)
En İyi Ses Tasarımı: Gölgeler İçinde (Greg Dombrowski)
En İyi Erkek Oyuncu: Halil Babür (Beni Sevenler Listesi)
Murat Kılıç (Kumbara)
En İyi Kadın Oyuncu: Gülçin Kültür Şahin (Kumbara)

15.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN