Kırmızı halıya ‘Siyahi Öfke’ damga vurdu

Kırmızı halıya ‘Siyahi Öfke’ damga vurdu

Siyahilerin maruz kaldığı polis şiddetine dikkat çeken ‘Two Distant Strangers’ filmiyle ‘En İyi Kısa Film’ Oscar’ı alan yönetmen Travon Free, George Floyd gibi şiddet kurbanı siyahilerin isimlerinin yazılı olduğu kıyafetiyle kırmızı halıya damga vurdu.

SALİHA SULTAN | KARAR

93. Akademi Ödülleri’nde ‘Two Distant Strangers’ filmiyle ‘En İyi Kısa Film’ Oscar’ını alan siyahi yönetmen Travon Free, gecede akıllara durgunluk verici bir olaya imza attı. Free, filmin ikinci yönetmeni Martin Desmond Roe ile birlikte kırmızı halıda basına Amerika Birleşik Devletleri'nde polis vahşeti sonucu hayatını kaybeden siyahilerin isimleriyle kaplı bir kıyafetle poz verdi.

sal.jpg

Roe ve Free, ikilisinin 2020’de polis şiddetine kurban giden George Floyd'un da dahil olduğu isimlerle damgalanmış spor ayakkabı giymeyi tercih ettikleri de dikkat çekti. İkili ayrıca, İkili, hem NBA efsanesi Kobe Bryant’ı hem de kızı Gianna'nın forma numaralarını içeren yaka iğneleri taktı. 

sal1.jpg

‘POLİS BUGÜN ÜÇ KİŞİYİ ÖLDÜRECEK’

Free, ödülünü alırken yaptığı konuşmada ise şu ifadeleri kullandı: "Bugün polis üç kişiyi öldürecek. Ve yarın üç kişiyi daha öldürecek. Ve ondan sonraki gün de polis üç kişiyi öldürecek çünkü ortalama olarak Amerika'da polis her gün üç kişiyi öldürüyor, bu da yılda yaklaşık bin kişiye denk geliyor. Ve ölen insanlar orantısız bir şekilde siyah insanlar oluyor."

Free Travon’un sinema dünyasında büyük yankı uyandıran ve Oscar’a layık görülen ‘Two Distant Strangers’ filmiyle ilgili detayları şu linkten okuyabilirsiniz: 

https://www.karar.com/sadece-evine-donmek-isteyen-genc-bir-siyahi-1612997

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN