Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan Kenan Yavuz Etnografya Müzesi'ne ziyaret

Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan Kenan Yavuz Etnografya Müzesi'ne ziyaret

2021 yılında Avrupa’da yılın müzesi seçilen Kenan Yavuz Etnografya Müzesi, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan ve Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Gökhan Yazgı başkanlığında bir heyet ile ziyaret edildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kenan Yavuz Etnografya Müzesi'ne ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarete Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan ve Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Gökhan Yazgı da katıldı.

whatsapp-image-2022-06-22-at-18-11-001.jpg

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan müze hatıra defterine yazdığı yazıda şu ifadeleri kullandı: “Bu muhteşem eseri Bayburtumuza ve ülkemize kazandırdığınız için şükranlarımı sunarım. Tarih ve kültür yolculuğuna çıktığımız bu müze her türlü övgüye değer. Bakanlığımızın takdiri ötesinde almış olduğu ödüller ile bunu tescillemiştir. Müze kurucusu Kenan Yavuz ve ailesine, müzeye destek olan herkese çok teşekkür ediyor ve bakanlık olarak her türlü destek ile yanlarında olduğumuzu belirtmek isterim. Tebrik ediyor ve dünyaya mal olan bu örnek müzenin, hizmetkârı olduğumuz kadim kültürümüzün taşıyıcı kolonlarından biri olacağına inanıyorum”

whatsapp-image-2022-06-22-at-18-12a-001.jpg

Müzenin kurulu olduğu Beşpınar Köyü halkının davul zurna eşliğinde coşkulu bir şekilde karşıladığı heyette Bayburt Valisi Cüneyt Epçim, Bayburt Milletvekili Fetani Battal, Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, AK Parti Bayburt İl Başkanı Hacı Ali Polat, Bayburt İl Genel Meclis Başkanı, Demirözü İlçe kaymakamı, belediye başkanı ve kalabalık bir grup eşlik etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN